Anasayfa Haber Facebook Video Özelliğini Geliştiriyor

Facebook Video Özelliğini Geliştiriyor

Facebook, günlük video izlenme oranının 1 milyar barajını geçtiğini duyurdu. Video izleme özelliklerini bir sürü yenilik bekliyor.

Facebook sosyal medya platformu gelişmeye devam ediyor. Firma geçtiğimiz aylarda birçok yeniliği birer birer kullanıcılarına sundu. Özellikle haber kaynağı akışında yaptığı değişiklikler ile olumlu yorumlar alan sosyal medya devi, şimdi ise video izleme özelliklerini değiştirmeye karar verdi.

Firma günlük video izleme oranının 1 milyar barajını geçtiği duyuruldu. Facebook burada aslında Google ile rekabet ediyor. Google’a bağlı olan YouTube, 2012 yılında günlük 4 milyar izlenme barajını aşmıştı. YouTube bu alanda fazlasıyla önde gözüküyor. Facebook bu yarışta geri kaldığını bildiği için video özelliklerini ve sunum şeklini değiştirmeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz güncelleme ile videolar otomatik olarak oynatılmaya başlanmıştı. Mobil cihazdan ya da masaüstü bilgisayardan girdiğinizde, ekranınızın görüş açısına giren video otomatik olarak oynatılıyordu. Bu özellik, ayarlar sekmesi altından kapatılabiliyor. Öte yandan mobil kullanıcılar için oldukça kullanışlı bir özellik olarak ön plana çıkmıştı.

Yakında gelecek olan yeni güncelleme ile Herkese Açık olarak yüklenen videolara sayaç eklenecek. Videoyu kaç kişinin izlediğini görebileceksiniz. Ayrıca video sonuna link eklenebilecek, böylece videolar aracılığıyla web sitelerine yönlendirme yapılabilecek.

Facebook’un bu duyuru ile birlikte yaptığı açıklamalardan biri de, mobil kullanıcıların daha fazla video izlediği oldu. Yapılan yeni analize göre video izlemelerin %65’i mobil cihazlardan yapılıyor. Yukarıda verdiğimiz otomatik video izleme özelliğinin bu orandaki etkisinin büyük olduğu düşünülüyor. Bu yüzden kullanıcının videosu bitince, ilgili başka bir videolar önerilecek.

Facebook bu özellikler ile YouTube’un önüne geçebilir mi bilinmez. Ama Facebook’un sosyal doğası sayesinde videolar bir anda daha fazla izlenebiliyor. Örneğin, Beyonce’un yeni şarkısı Facebook üzerinde sadece 4 saat içerisinde 2.4 milyon kere izlenmiş. Aynı süre içerisinde YouTube’ baktığımızda ise birkaç bin kişinin izlediğini görüyoruz. Eğer Facebook bu viral gücünü kullanabilirse, daha da farklı kullanım alanları sunabilir.