Anasayfa Haber Twitter’a Satın Alma Butonu Geliyor

Twitter’a Satın Alma Butonu Geliyor

Twitter kullanıcıları artık beğendikleri ürünleri sosyal medya platformu üzerinden satın alabilecek.

Twitter’ı açıklamak için birçok farklı yorumlama yapabiliriz. Ancak şu bir gerçek ki, hem ülke hem de dünya gündeminde yaşananları en hızlı şekilde bu sosyal medya platformu üzerinden takip edebiliyoruz. Sadece haberler değil, konserler, kampanyalar, takip ettiğiniz grupların yeni albümleri, sevdiğiniz ünlülerin vizyon filmleri gibi günlük hayatta kullanabileceğiniz bilgileri de bulabiliyorsunuz. Twitter bunu bir adım daha ileri taşımak istiyor.

Sosyal medya devi, alışveriş platformu Fancy, online satış alanı Gumroad ve müzik reklam sitesi Musictoday ile birlikte ortaklaşa bir girişim başlatıyor. Stripe’ın sağlayacağı ödeme sistemi ile birlikte kullanıcılar Twitter üzerinde beğendikleri ürünleri tek bir butona basarak satın alabilecekler.

Bugün itibariyle başlayan özellik şu an için ABD pazarında geçerli olacak. Eğer olumlu tepkiler artarsa, diğer pazarlara da sunulacağı belirtiliyor. Sistem ise oldukça basit bir şekilde çalışıyor. İster Android, ister iOS kullanıcısı olun, beğendiğiniz ürünün altındaki Satın Al butonuna basarak, alışveriş işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Stripe’ın sağladığı ödeme sistemi tam güvenlik sunuyor. Böylece finansal bilgilerinizin çalınmasından korkmanıza da gerek yok.

Öte yandan satın alma işlemi sonrasında gerçekleşecek problemleri Twitter üstlenmiyor. Kendisini bir aracı olarak ortaya koyan Twitter, kargo sırasında yaşanabilecek ezilmeler ve kırılmalardan da kendini değil, satıcıyı sorumlu tutuyor. Bunu da aklınızın bir köşesinde bulundurmak gerek. Twitter, Amazon.com gibi devasa bir alışveriş platformu oluşturmaya çalışmıyor. Sadece online satın alma işlemlerinden az da olsa bir pay kopartmak istiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=dEGk5LRumJM