Anasayfa Haber SanDisk 512 GB Boyutundaki Yeni SD Kartını Tanıttı

SanDisk 512 GB Boyutundaki Yeni SD Kartını Tanıttı

SanDisk, dünyanın en yüksek kapasiteye sahip SD kartını ortaya çıkardı.

1 GB kapasiteye sahip SD kartlar, sadece birkaç yıl önce piyasaya sürüldü. O dönemde bu kapasite fazlasıyla büyük gözüküyordu. Ancak boyutların daha da artacağını biliyorduk. Bir süre önce 256 GB kapasiteye sahip SD kartlar pazara giriş yaptı. Piyasanın en büyük saklama alanına sahip olan bu kartların yerini bir başkası alacak.

ABD merkezli ünlü flash-hafıza üreticisi SanDisk, 512 GB depolama alanına sahip SD kartını tanıttı. Extreme Pro SDXC sınıfına giren bu SD kart, 95 MB/s hızında veri transferi yapabiliyor. Benzer ürünlerle karşılaştırdığımızda bu oranın fazlasıyla iyi olduğunu görüyoruz. Piyasada hali hazırda bulunan SD kartların neredeyse iki katı fazla performans sergiliyor.

512 GB kapasiteye sahip SD kart pazarda büyük talep görecektir, çünkü dosya boyutları da artmaya devam ediyor. Özellikle 4K çözünürlük videolar çeken ve işleyen kullanıcılar için bu boyut büyük avantaj sağlayacaktır. 4K yavaş yavaş yeni standart olma yolunda ilerliyor ve yakın bir gelecekte 4K çözünürlüğü her yerde görebileceğiz.

SanDisk’in yeni SD kartı ile 21 megapiksel boyutunda binlerce ham fotoğraf saklayabilirsiniz. Firmanın yeni ürünü daha çok profesyonel kitlelere hitap ediyor. Genel kullanıcıların pek ilgisini çekmeyebilir, çünkü fiyatı 800 dolar olarak açıklandı. Neredeyse orta sınıf SLR fotoğraf makinesi ile aynı fiyata denk geliyor.

SanDisk bu 512 GB’lık SD kart konusunda bir öncü olarak karşımıza çıkıyor. Diğer firmaların da bu pazara yönelik ürünler vermesiyle birlikte, fiyatların da aşağı çekileceği düşünülüyor.