Anasayfa Haber İlk Formula E Kazası Yaşandı!

İlk Formula E Kazası Yaşandı!

İlk elektrikli Formula olarak tarihe geçen yarışta, son turda yaşanan ciddi kaza herkese büyük heyecan yaşattı.

Çin’in başkenti Beijing’de bugün ilk yarışı düzenlenerek sezonu resmen başlatılan Formula E, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Bu yarışın haberini önceki gün vermiştik, kullanılan araçlarla ilgili bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz. Formula E fikrine soğuk yaklaşanların bir kısmı elektrikli otomobillerin benzinli kuzenleri kadar heyecan verici bir yarış sergilemeyeceğini iddia ediyordu. Ne var ki Formula E’nin ilk yarışında yaşananlar tersini ispat eder nitelikteydi.

45 dakika süren ilk yarış boyunca farklı şirketlerin sponsorluğunda yarışan pilotlar arasındaki mücadele, alışılmış heyecanından ödün vermeden devam etti. Son turda ise herkese büyük heyecan yaşatan hayli ciddi bir kaza gerçekleşti. Renault adına yarışan Nicolas Prost, kendisini son dönemeçlerde geçmek için manevra yapan Venturi takımı pilotu Nick Heidfeld ile çarpıştı. Çarpışma sonucu Prost’un aracı aldığı hasarla pist kenarına sürüklenirken, Heidfeld kaldırıma vurup havalandı ve taklalar atarak pist sınırındaki beton duvara yanlamasına çarptı.

Formula E araçları da Formula 1 araçlarıyla benzer şasi teknolojilerine sahip olduğundan, aracın sağladığı koruma Heidfeld’in hayatını kurtardı. Ancak iki aracın da son turda yarış dışı kalması, üçüncü sırada bulunan Audi pilotu Lucas Di Grassi’ye yaradı. Grassi önündekilerin yarış dışı kalmasıyla kolayca bitiş çizgisini birinci olarak geçti ve podyuma ilk Formula E yarışını kazanan kişi olarak çıktı. Aşağıda son turda gerçekleşen kazanın çeşitli kamera açılarından çekilmiş videosunu izleyebilirsiniz.