Anasayfa Haber U2 Albümü Apple’a Kaça Patladı?

U2 Albümü Apple’a Kaça Patladı?

Apple’ın yeni ürünleri tanıttığı lansmanda iTunes kullanıcılarına verdiği hediye firmaya kaç paraya mal oldu dersiniz?

Apple’ın iPhone 6, Apple Watch ve Apple Pay gibi yeni ürünlerini tanıttığı etkinlikte en dikkat çeken olaylardan biri de, İrlanda kökenli müzik grubu U2’nun sahne alması oldu. Apple CEO’su Tim Cook ile sahneyi paylaşan U2, yeni albümleri olan Songs of Innocence içinde bulunan The Miracle (Of Joey Ramone) adlı şarkıyı canlı olarak çaldılar.

Esas sürpriz ise bundan sonra geldi. Tim Cook ve Bono, bu albümün tüm iTunes kullanıcılarının ücretsiz indirmesine açık olduğunu ilan ettiler. Yaklaşık 500 milyon civarında kayıtlı iTunes kullanıcısı var. Bu da hepsi indirmese bile yine de ciddi bir erişim sağlıyor. İsteyen iTunes kullanıcıları bu albümü 13 Ekim tarihine kadar ücretsiz indirebilecekler. 14 Ekim itibariyle U2 bu albümün daha da genişletilmiş bir versiyonunu satışa sunacak.

Apple ve U2 arasında on yıldan fazladır devam eden bir işbirliği var, o yüzden de grubun bu tür bir reklam çalışmasında rol alması şaşırtıcı değil. Peki ama Apple bu albümün ücretsiz indirilmesi için U2 grubuna ne ödedi? Ortada resmi olarak açıklanan bir rakam yok, ancak sızan bilgilere göre U2 bu çalışma için 100 milyon dolar ücret almış. Resmi albüm satışlarının internet üzerinde bile hayli düşük olduğu bu zamanda, bu miktar hiç fena sayılmaz.