Anasayfa Haber Asus Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Asus Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Tayvanlı elektronik devi Asus, patent haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle bazı diğer markalara dava açmaya hazırlanıyor.

Teknoloji üreten firmalar arasında sık sık patent davalarının açılması hayli alışılmış bir durumdur. Şirketler bazen benzer teknolojileri yakın zamanlarda üretir ve sonra da bu durum ortaya çıkınca davalık olurlar. Bazen de rakip bir şirketin geliştirdiği yeni teknolojide büyük potansiyel gören firmalar, davalık olma pahasına da olsa bundan faydalanmayı denerler. Asus, memleketlisi Tayvanlı bir grup firmaya açmaya hazırlandığı yeni patent davasında, bu ikinci durumun söz konusu olduğuna inanıyor.

Bir süre önce Intel yeni X99 yonga setini duyurmuş, Asus bu yonga setiyle yeni bir üst seviye anakart çıkarmıştı. Tabii ki biz de Technopat olarak Asus’un X99 Deluxe anakartını sizler için detaylı olarak incelemiştik. Hatta bu incelemeye buradaki bağlantıdan kolayca ulaşabilirsiniz. Asus bu yeni anakartı tasarlarken, Intel’in kullandığı soket tasarımında bazı yenilik fırsatları görmüş, bunun üzerine de OC Socket adıyla patentlediği yeni bir teknolojiyi anakarta entegre etmişti. Asus OC Socket nedir, ne işe yarar, onu da buradaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İşte Asus’un şimdi patent davası açmaya hazırlandığı konu da bu OC Socket teknolojisi. Firma, Tayvanlı rakiplerinin bu teknolojiyi kendi anakart tasarımlarında da izinsiz olarak kullandığını iddia ediyor. Söylenene göre teknolojinin sızdırıldığı kaynak ise Asus’a ve suçladığı rakiplerine fason üretim yapan üçüncü bir üretici şirket. En azından Asus tarafından yürütülen iç soruşturmadan çıkan sonuçların buna işaret ettiği iddia ediliyor. Bakalım diğer firmalar bu iddialara ve açılması olası davaya nasıl tepki verecekler.