Anasayfa Makale Chimera/Chameleon’dan Clover Bootloader’a Geçme

Chimera/Chameleon’dan Clover Bootloader’a Geçme

Hackintosh’unuzun bootlader’ını Chimera/Chameleon’dan Clover’a geçirmek için bu makaledeki yönergeleri uygulayabilirsiniz.

Başarılı bir Hackintosh kurulumunu Chimera/Chameleon ikilisi ile yaptıktan sonra sisteminizin bootloder seçeneğini Clover olarak değiştirmek mümkün. Tabii bunun için bazı ince ayarlar gerekmekte. Öncelikle buradan en son sürüm Clover bootloader’ı indirin ve çalıştırın. Eğer UEFI sisteme sahipseniz kurulum ayarlarını şu şekilde ayarlayın:

clover uefi

Eğer sisteminiz UEFI destekli değilse ayarlamaları şu şekilde yapın:

clover bios

Kurulumdan sonra EFI bölümü masaüstünüzde görünecektir.

DSDT ve Kextleri Taşıma

Clover bootloader’ı başarılı bir şekilde yüklediğimize göre sıra geldi sistemin düzgün boot etmesi için gerekli verilerin taşınmasında. Eğer sisteminizin Extra klasöründe DSDT dosyası varsa, EFI/CLOVER/ACPI/patched klasörüne taşıyın.

Clover normal şartlarda gerekli bütün kextleri System/Library/Extensions bölümünden yükleyecektir. Ancak bazı kextler (Örneğin AppleHDA) aynı anda hem Clover’da hem de sistemde bulunduğu zaman kernel panic olayına yol açabilmekte. Bu yüzden sadece sistemin boot etmesi için gerekli olduğunu düşündüğünüz kextleri EFI/CLOVER/kexts/10.9 klasörüne taşıyın.

Clover Configurator Ayarları

Geriye sadece Clover Configurator ile yapılacak ayarlamalar kaldı. Gerekli ayarları nasıl yapacağınızı bu rehberimizde bulabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=WCKIA0nwdLc?t=23m