Anasayfa Haber Android L Samsung’a Ne Zaman Gelecek?

Android L Samsung’a Ne Zaman Gelecek?

Google’ın yeni işletim sistemini Samsung telefonlarda ne zaman göreceğimiz belli oldu.

Henüz çıkış tarihi kesin olarak belli olmasa da, getireceği yenilikler nedeniyle bu sonbaharın en merakla beklenen yazılımlarından biri de Android L işletim sistemi. Google bu son sürümle birlikte mobil cihaz pazarındaki bölünmeyi bitirmeyi amaçlıyor. Ayrıca yeni Android’in hem performans, hem de güvenlik açısından eski sürümlerden çok daha üstün olması bekleniyor.

Mobil cihazlarında Android kullanan elektronik firmaları, bu işletim sistemini değişen ölçülerde kendilerine göre modifiye edebiliyorlar. Bazı firmalar olabildiğince az değişiklik yaparak güncelleme işini basitleştirmeyi tercih ediyorlar. Google ile anlaşmalı üretilen Nexus cihaz modelleri ise zaten “Vanilla” tabir edilen en katıksız Android sürümüne sahip oluyor.

Ne var ki Samsung gibi bazı firmalar da Android’i kendi ihtiyaçlarına göre kesip biçmekten çekinmiyorlar. Tabii bunun istenmeyen yan etkileri de olabiliyor. Samsung’un Android sürümlerinde kullandığı TouchWiz arabirim modifikasyonu, yakın zamana kadar ciddi performans sorunlarına yol açabilen hatalar yüzünden kullanıcıları çok yormuştu. TouchWiz yakın zamanda hatalarından arındırıldı, ancak şimdi Android L’nin gelişiyle birlikte yeni şüpheler doğuyor.

Samsung bu yeni işletim sistemini Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 cihazları başta olmak üzere, Kasım ayından itibaren tüm destekleyen modeller için piyasaya süreceğini söylüyor. Google’ın Android L sürümünü ne zaman çıkaracağı tam belli değil, ancak Samsung’un açıklamasından bunun Ekim sonu ya da Kasım başında gerçekleşeceği sonucu çıkarılabilir. Öte yandan Samsung, TouzhWiz’i yeni Android L üzerine sorunsuz oturtabilecek mi, bu sorunun cevabını da ancak yeni güncelleme geldiğinde öğreneceğiz.