Anasayfa Haber BlackBerry’den Farklı Bir Tasarım

BlackBerry’den Farklı Bir Tasarım

BlackBerry önümüzdeki günlerde çıkaracağı yeni telefonu Passport ile pazarda kendine yer bulmaya çalışacak.

Geçtiğimiz yıllarda derin bir mali krizle çalkalanan BlackBerry, kazanç getirmeyen tüm yatırımlarından kurtulup kendini iflasın eşiğinden döndürmeyi başarmış gibi görünüyor. Yani en azından şimdilik durum böyle, ancak bu arada akıllı telefon pazarından silinme noktasına gelen firmanın yeniden pazardan pay alması da gerekiyor. Halen akıllı telefon pazarındaki satış oranı Microsoft’un Windows Phone telefonlarının da hayli gerisinde olan BlackBerry, umudunu sıra dışı yeni modellere bağlıyor.

Tabii burada sıra dışı derken, telefon pazarının yıllar içinde geldiği noktayı dikkate alarak konuşuyoruz. BlackBerry her ne kadar alışılmış telefon tasarımındaki Z10 gibi modelleri de piyasaya sürmüş olsa da, bir türlü eski klavyeli yapısını bırakmak istemiyor gibi görünüyor. Yakında çıkacak olan Passport modeli de bunun en bariz örneği.

Neredeyse tamamen kare bir tasarıma sahip olan Passport, 4,5 inçlik 1440×1440 çözünürlük sunan tam kare dokunmatik bir ekranla donanmış. Bu ekranın alt kısmında ise üç sıralık fiziksel bir klavye yer alıyor. Şirket tasarımcıları bu formatın günlük çalışma için en uygun biçime sahip olduğunu iddia ediyorlar. Ancak tabii bu ekran oranının oyunlar ya da filmlerde nasıl görüneceği de ayrı bir merak konusu.

BlackBerry 10 işletim sistemiyle gelecek olan Passport’un kalbinde dört çekirdekli bir Snapdragon 800 işlemci yatıyor. 32 GB’den başlayacak depolama kapasitesiyle sunulacak olan cihazda 13 MP arka, 2 MP ön kamera bulunacak. Batarya ise 3450mAh kapasiteli hayli büyük bir model olacak. Telefonun Amerika pazarındaki fiyatının 600 dolar olacağı söyleniyor.

Tüm bu bilgiler söylenti de değil, aksine doğrudan şirket CEO’su Joh Chen tarafından bir röportajda söylenenlerden derlenmiş. Nitekim şirketin 24 Eylül tarihinde büyük bir etkinlikle Passport modelini tanıtması ve hangi ülkelerde satışa çıkacağını açıklaması bekleniyor. Ancak BlackBerry’nin genel durumu söz konusu olduğunda, bu yeni modele ilgi ne kadar olacak, onu kimse bilmiyor.