Anasayfa Haber AMD Radeon Pro Duo Performans Testleri Paylaşıldı

AMD Radeon Pro Duo Performans Testleri Paylaşıldı

AMD’nin 4K ve sanal gerçekliğe odaklanan yüksek performanslı ekran kartı Radeon Pro Duo, benchmark testlerinde etkileyici sonuçlar almış.

Liquid VR destekli Radeon Pro Duo’nun satışa çıkmasından birkaç gün sonra, bu yeni ekran kartının performans testleri de paylaşıldı. Sanal gerçeklik geliştiricileri için özel olarak tasarlanan yeni grafik kartının gücü, piyasadaki kartlarla kıyaslandığında daha net bir şekilde anlaşılıyor. AMD tarafında Radeon R9 Fury X ile boy ölçüşen Radeon Pro Duo’nun, NVIDIA cephesindeki en yakın rakibi ise GeForce GTX 980 Ti.

amd-radeon-pro-duo-testRadeon Pro Duo aslında Radeon R9 Fury X ile aynı mimariyi taşıyor. Ancak, R9 Fury X’teki çekirdekten iki tane kullanılması sayesinde performans artıyor. Özellikle sanal gerçeklik ve ultra yüksek çözünürlüklü içeriklere odaklanan Radeon Pro Duo, 4K testlerinde Radeon R9 Fury X’e oranla ortalama %60.66 daha yüksek performans sunuyor.

Tabloda, ultra yüksek ayarlarda gerçekleştirilen tüm testler görülebiliyor. İki ekran kartı arasındaki farkın en çok açıldığı test ise GTA 5. Ultra yüksek çözünürlükte gerçekleştirilen bu test sonucunda oluşan performans farkı %83,28. En az fark ise Tom Clancy’s The Division’da ortaya çıkmış. Bu oyunda yine ultra yüksek ayarlarda ve 4K çözünürlükteki performan farkı %31,17.

amd-radeon-pro-duo-testAMD’nin yeni Radeon Pro Duo ekran kartının karşısına NVIDIA’dan GeForce GTX 980 Ti çıktığında ise testler yine benzer sonuçları yansıtıyor diyebiliriz. Ortalamaya bakıldığında 4K çözünürlükte ve ultra yüksek ayarlarda benchmark ya da oyun testlerinde %59,40’lık bir fark söz konusu. Burada en büyük fark ise Tom Clancy’s The Division’da ortaya çıkıyor. Performans farkı ultra yüksek çözünürlük ve ayarlarda %68’i aşıyor. Farkın en az olduğu oyun testi ise %23,58 ile Rise of Tomb Raider.

amd-radeon-pro-duo-testPerformans testlerinin yanı sıra güç tüketim testleri de büyük önem taşıyor. Radeon Pro Duo’nun takılı olduğu sistem 293 Watt enerji tüketirken, Radeon R9 Fury X ile 266 Watt, NVIDIA GeForce GTX 980 Ti ile de 272 Watt enerji tüketimi gerçekleşmiş.