Görüntülenen Mesaj 1 den 82 - Toplam 82
Like Tree4Beğeni
  • 2 Post By Burak Alkan
  • 1 Post By whitenights
  • 1 Post By Surrealist Kasap

Konu: Turkcell T20 Root Rehberi

Yönetici Burak Alkan Üyenin Avatarı
    Blog Girdileri
    52

Turkcell T20 Root Rehberi

Adım adım Turkcell'in T20 telefonunu root ediyoruz.

Turkcell ROM'u maalesef henüz root edilemiyor. Önce telefona buradaki yöntem ile Spain Yoigo ROM'unu yüklemeniz gerekiyor. Spain Yoigo ROM da root olmazsa bu ROM'u yükleyin.

1- Öncelikle "update.zip " dosyasını Buradan indirin.
    2- İndirdiğiniz zip dosyasını açmadan, SD kartın herhangi bir yerine atın.
    3- Telefonun ayarlarından, Ayarlar / Uygulamalar / Hızlı Önyükleme deki onay işaretini kaldırın.
    4- Ayrıca telefonun ayarlarından, Ayarlar / Uygulamalar / Geliştirme / USB Hata Ayıklaması'ı devreye sokun.
    5- Telefonun açma/kapama tuşuna uzunca basın ve çıkan menüden KAPAT diyerek telefonu kapatın.
    6- Telefon kapalı iken, telefonun ses açma tuşuna basılı tutun ve parmağınızı kaldırmadan, telefonun açma/kapama tuşuna basın. İki tuşa beraber, takriben 5-6 sn kadar basılı tutun. Eğer burayı başarı ile yaparsanız Mavi yazılar ile yazılmış "Android system recovery <3e>" adlı bölüme gelmiş olacaksınız.
    7-Bu bölümde ses açma/kapama tuşu ile menulerde dolaşabilir, Telefonu açma/kapama tuşu ile seçim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 2. sıradaki "Apply update from sdcard" adlı menüye gelin ve Telefonun açma/kapama tuşuna bir kere basarak seçin.
    8- Seçim işleminden sonra SD kartınızdaki dosyaları göreceksiniz. Eğer SD kartınızda çok dosya ve klasör varsa attığınız "update.zip" dosyasını göremeyebilirsiniz. Bu yüzden tavsiyem bu menüde gördüğünüz ve içerisinde çok fazla dosya olmayan bir klasörü gözünüze kestirip, bu klasörün içine "update.zip" dosyasını atmanız. Bu nedenle telefonu tekrar açıp "update.zip" dosyasını gözünüze kestirdiğiniz klasörün içine atmalı ve saydığımız "5 NOLU MADDE"den itibaren yeni baştan yapmak zorundasınız.
    9- Neyse "update.zip" dosyasını SD Kartta bulabildikten sonra bu dosyayı seçin.
    10- Eğer işleminiz başarı ile sonuçlandıysa "Install complete. Enjoy! Install from sdcard complete." şeklinde uyarı almanız lazım.
    11- Daha sonra "reboot system now" menüsünü seçerek telefonunuzu reboot edin.
    12- Yüklenen uygulamalar kısmında "Superuser" uygulamasını görebiliyorsanız telefonunuz başarı ile rootlanmış bulunmaktadır.
    13- Marketten "Titanium Backup", "Adfree" vs.. gibi root hakkı isteyen uygulmalarla istediğiniz uygulamaları kaldırabilir, yedekleyebilir, ücretsiz uygulamaların reklamlarından kurtulabilirsiniz.

Katkılarından dolayı üyemiz cassana'ya teşekkürler.

Yoctopat!

Root Sorunu

Dediklerinizi aynen yaptım update.zip dosyasını hiç açmadan direk sd karta attım .update.zip dosyasını seçtim ve aynen bunları yazdı:

-- Install /sdcard ...
    Finding update package...
    Opening update package...
    Verifying update package...
    E:failed to verify whole-file signature
    E:signature verification failed
    Installation aborted.

turkcellin kendi romunda root etmeyi denedim acaba başka rom mu yüklemem gerekiyor root etmek için?
    Cevaplarsanız sevinirim...
    Son düzenleyen musabgultekin, 08-12-2011 saat 03:41 PM.

Blog Girdileri
    52
    3. ve 4. adımları uyguladınız mı?

Ayrıca Boot Recovery menüsünde Verification devre dışı olmalı. < Bu belki T20 Recovery menüsünde olmayabilir.

ZIP dosyasını tekrar indirip atmayı da deneyebilirsiniz.

Turkcell ROM'u root edilemeyebilir. Bir de stok ROM yükleyip deneyin.

Güncelleme: Önce telefona buradaki yöntem ile Spain Yoigo ROM'unu yüklemeniz gerekiyor.

Spain Yoigo ROM da root olmazsa bu ROM'u yükleyin.

Yoctopat!
    Alıntı Burak Alkan Demiş ki: Mesajı Görüntüle

Ayrıca Boot Recovery menüsünde Verification devre dışı olmalı.
    boot recovery menüsünde verification'u nasıl devre dışı bırakıcam ?

Alıntı Burak Alkan Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    Turkcell ROM'u root edilemeyebilir. Bir de stok ROM yükleyip deneyin.
    deniycem teşekkürler ..

Yoctopat!
    Benim Anlamadığım bir mesele var. Şimdi Spain Yoigo ROM'unu yükledim diyelim root etmeyi de başardım.Ama Spain Yoigo ROM'unu beğenmedim.Tekrar Turkcell in orjinal romuna geçtiğimde root özelliği durur mu ? Yani her rom yüklediğimde yeniden root etmem gerekir mi ?

Blog Girdileri
    52
    Evet, her stok ROM yüklediğinizde root etmeniz gerek. Ama isterseniz halihazırda root edilmiş ROM'lar da yükleyebilirsiniz.

Yoctopat!

teşekkürler

Teşekkürler Denedim Turkcell T20 nin kendi romunda root olmuyo ama diğerledinde oluyo.Ben şimdi spain yoigio romunu kullanıyorum TEŞEKKÜRLER..

Yoctopat!
    Bilgiler için teşekkür ederim. hem romu yükledim hemde rootşadım. Yalnız telefon yavaşladı neden acaba bilgisi olan açıklama yaparsa sevinirim.

Yoctopat!
    Spain Yoigo ROM ne kadar? (Turkcell ROM 512)

Blog Girdileri
    52
    Ufuk Bey "Turkcell ROM 512" dediğiniz şey, telefondaki ROM bellek boyutudur. ROM, Read Only Memory yani sadece okunabilen ve işletim sistemini barındıran belek kısmıdır. Bunun Spain Yoigo ROM boyutu ile bir ilgisi yok.

Yoctopat!
    Arkadaşlar Spain Yoigo yerine bunu yükledim, sanki daha hızlı gibime geldi. Ama bir türlü internete giremeiyorum. Ayarları nerden yapılacak bulamadım.

Blog Girdileri
    52
    ROM yükleme sayfasında ayarları nasıl yapacağınız bilgisini ekledik

Yoctopat!
    Dediğiniz şeyleri yaptım . Sonrasında Titanium back up'ı yükledim ve bazı dosyları sildim ancak ayarı fazla kaçırdık heralde.
    Şimdi telefonun ayarlar bölümüne giremiyorum nasıl düzelte bilirim yardımcı olandan allah bin kere razı olsun.

Blog Girdileri
    52
    Buradaki rehber ile yeniden ROM yüklemeyi deneyin.

Yoctopat!
    Dediğim gibi "AYARLAR" bölümüne giriş yapamıyorum.

Belirttiğiniz konu rehberinde ise Dördüncü maddedeki şöyle; 4-Ayarlar>Depolama>Yazılım Yükseltme>Hafıza Kartından Güncelleme>Onayla yapın.

Bunu yapabilsem hiç bi sorunum kalmayacak.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Blog Girdileri
    52
    Telefon kapalı iken, telefonun ses açma tuşuna basılı tutun ve parmağınızı kaldırmadan, telefonun açma/kapama tuşuna basın. İki tuşa beraber, takriben 5-6 sn kadar basılı tutun. Eğer burayı başarı ile yaparsanız Mavi yazılar ile yazılmış "Android system recovery <3e>" adlı bölüme gelmiş olacaksınız.

Bu bölümde ses açma/kapama tuşu ile menulerde dolaşabilir, Telefonu açma/kapama tuşu ile seçim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Burada telefonu sıfırlama gibi bir ayar olması gerekiyor. Eğer o seçeneği bulursanız cihazı sıfırlayın.

Yoctopat!
    Dediğini yaptım, sıfırladım, ancak şimdi de Konum izni menüsünden ileri gidemiyorum. Bahtsız bedevi şansı var sanki.

Blog Girdileri
    52
    Konum izni menüsünü anlayamadım. Yalnız o menüye girebildiyseniz ROM da yükleyebilmeniz gerekiyor. ROM yüklemeyi denediniz mi?

Yoctopat!
    Telefona format atmayı denedim, ilk başlangıç ayarlarında "Konum izni" diye bi bölümvar ileri diyorum ancak ileri gitmiyor
    Yani işlemi sonlandırmıyor.

Blog Girdileri
    52
    Recovery menüsünden yeni ROM yüklemeyi deneyin.

Menü için:

Telefon kapalı iken, telefonun ses açma tuşuna basılı tutun ve parmağınızı kaldırmadan, telefonun açma/kapama tuşuna basın. İki tuşa beraber, takriben 5-6 sn kadar basılı tutun. Eğer burayı başarı ile yaparsanız Mavi yazılar ile yazılmış "Android system recovery <3e>" adlı bölüme gelmiş olacaksınız.

Yoctopat!
    Yardımlarınız için çok teşekkürler. Sorunsuzca herşeyi halletmiş bulunmaktayım.
    Son düzenleyen Burak Alkan, 08-28-2011 saat 03:58 AM. Sebep: Noktalama işaretleri eklendi. Cümle başlagıçları büyük harflerle değiştirildi.

Yoctopat!
    Spain değil de diğer romu yükleyebildim ve bu yöntemle root ettim. Hiç bir sorun yaşamadım. Fakat sıkıntı şu: yüklenen programları telefondan sd karta taşıyamıyorum. Bu tuş görünüyor fakat deaktif durumda. Nedenini bilen var mı acaba?

Blog Girdileri
    52
    Bu mesaj size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum

Yoctopat!
    Çok teşekkürler, yönlendirdiğiniz gibi Link2SD işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Ben Android versiyonuyla alakalı bir durum olduğunu sanıyordum açıkçası.
    Son düzenleyen Burak Alkan, 08-30-2011 saat 04:15 PM. Sebep: Cümle başlangıçları büyük harf yapıldı.

Yoctopat!
    Merhabalar. Öncelikle emekleriniz için teşekkür ederim. Spain Yoigo’yu gayet başarılı yükleyebildim sizlerin anlatımıyla. FM radyo geldi NFC gitti yani ROM yüklemesi oldu kanımca. Ardından gene sizlerin anlatımıyla root yapmak isterken ses açma ve kapama-açma tuşuna bastığımda karsıma gelen ekranda "Firmware uptade, step 1/2, unpacking!, uptade failed" yazıyor. Harfiyen uyguladım söylediklerinizi ancak bir turlu başaramadım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder iyi bayramlar dilerim.
    Son düzenleyen Burak Alkan, 09-03-2011 saat 05:51 PM. Sebep: Yazım ve imla kurallarına uyalım...

Blog Girdileri
    52
    Bahsettiğiniz gibi bir yazı çıkmaması lazım. Adımları yanlış uyguluyorsunuz veya Recovery menüde yanlış seçeneği seçiyorsunuz. İşlem bu şekilde gitmeli:

Kod:
    -- Install /sdcard ...
    Finding update package...
    Opening update package...
    Verifying update package...

Yoctopat!
    Merhaba, dediğiniz işlemleri yaptım, çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık. Ama;

1)Bütün uygulamalarım gitti
    2)Menü aşağıya kayıyor. Yana kayan düzene nasıl getirebilirim?
    3)Üstteki çubuğu aşağıya indirdiğimizde gelen kısayollar gitti. Gps, wireless, bluetooth vb.

bunları çözmemde yardım ederseniz çok iyi olur.
    Son düzenleyen Burak Alkan, 09-03-2011 saat 11:03 PM. Sebep: İmla ve yazım hataları giderildi.

Blog Girdileri
    52
    Root işlemi dediğiniz sonuçlara yol açmaz. Siz telefona yeni bir ROM yüklemişsiniz. Buradan orijinal ROM'u indirip bu rehber ile tekrar eski ROM'a dönün.

Yoctopat!
    Özür dilerim biraz yeniyim. ROM ile root arasında ne fark var?

Blog Girdileri
    52
    ROM, telefonun işletim sistemidir. Root ise, Linux tabanlı işletim sistemlerinde (bkz Android) en üst yetkiye sahip olan kullanıcıdır. Root hakkında ayrıntılı bilgi için daha önceki bir cevabıma buradan ulaşabilirsiniz.

Yoctopat!
    Anladım. Şimdi eski ROM'u yükleyince uygulamalar geri gelecek mi? Ondan sonra root mu yapacağız?

Blog Girdileri
    52
    Turkcell ROM'u telefonla gelen ROM. Evet, telefon ilk aldığınız gibi olacak ve bir ton gereksiz uygulama elde edeceksiniz. Fakat bu ROM root edilemiyor şu anda.

Yoctopat!
    Onun için mi önce ROM yükleyip sonra root yapıyoruz? Yani ben şimdi yüklediğim romu değiştirmeyip üstüne root yapsam olur mu? Öyle yapacaksam şu menü geçişleri için yapabileceğimiz bir şey varmı? Çok soru sordum

Yoctopat!
    Root yapmayı denediğimde recovery menu gelmiyor, direk rom kurulumuna geçiyor. ROM'u ses tuşları ve açma kapama tuşlarına basılı tutup kurmuştum. Dlload dosyasını sildim denedim, yine recovery menu gelmiyor. Bu sefer update failed diyor. Root edemiyorum.

Şuan dediğiniz turkcell romunu kuruyorum.
    Son düzenleyen ozyst, 09-04-2011 saat 12:37 AM.

Blog Girdileri
    52
    Turkcell ROM'u kurun ve root işlemiyle yaklaşık 1 hafta boyunca uğraşmayın. Bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi değilsiniz. Önce forumdaki rehberlerin tamamını okuyun, sonra sizin gibi bu konuda başarısız olanların sorduğu sorulara ve bizim verdiğimiz cevaplara bakın (öünkü aynı şeyleri soruyorsunuz). Bu sayede epey tecrübe edineceksiniz.

Başarısız işlemelerin %90'ı rehberin doğru düzgün uygulanmamasından kaynaklanıyor.

Yoctopat!
    Tamam oraları okudum ama sorun şu, recovery menüye gelemiyorum. Orjinal roomu yükledim. Ses tuşları + açma tuşlarına basınca direk ROM kurulumuna geçiyor, hiç recovery menü görmedim. Dolayısıyla root yapamıyorum.

Blog Girdileri
    52
    Yazıda ses tuşlarına basın denmiyor. Ses açma tuşuna basın deniliyor. Ayrıca rehberde Turkcell ROM'un root edilemediği yazıyor ve ben bunu size daha 4 mesaj önce söyledim. İşleri üstün körü yapmaktansa yazılanları biraz daha dikkatli okursanız boşuna kürek çekmezsiniz.

Yoctopat!
    Ses açma kısma tuşlarını kastetmiştim zaten. Ayrıca mesajlarınızı okuyorum, bu konudaki her mesaji okudum. Ben de İspanya ROM'u ile denediğimi söylemiştim zaten. Yani eksik bir şey yaptığımı düşünmüyorum.
    Son düzenleyen Burak Alkan, 09-04-2011 saat 06:00 PM. Sebep: Türkçe harflerle mesaj yeniden yazıldı.

Blog Girdileri
    52
    Konu yanlış bir şey yaptığınızı düşünüp düşünmemenize bağlı değil, adımları eksik uygulamanıza ya da bir şeyi atlamanıza bağlı. Adımlar açık ve basit. Ya bir adımı atlıyorsunuz. Mesela bunlar gibi:

3- Telefonun ayarlarından, Ayarlar / Uygulamalar / Hızlı Önyükleme deki onay işaretini kaldırın.
    4- Ayrıca telefonun ayarlarından, Ayarlar / Uygulamalar / Geliştirme / USB Hata Ayıklaması'ı devreye sokun.
    Ya da SD kartınızda Upgrade işlemini tetikleyen bir ZIP dosyası veya benzer bir şey var. Bakın aynı durumu burada Cem Bey ile yaşadık. Şimdi vaktimizi gereksiz yere harcamak yerine nerede hata yapabilirim diye bir sorun kendinize ve rehberi tane tane okuyun. Size daha nasıl yardımcı olabileceğimi bilemiyorum.

Yoctopat!
    O adımları yapmıştım. Şimdi İspanya romunu kurup SD'yi bicimlendirip deneyeceğim. Bicimlendirmeden yapiyodum, sonucu bildidirim.
    Son düzenleyen Burak Alkan, 09-04-2011 saat 06:34 PM. Sebep: Türkçe harfler kullanın ve noktalama işaretlerine özen gösterin.

Yoctopat!
    Bir gaz ile ROM güncellemesi yaptım. Root u da yapma amacı güderken tıkandım.

Adımlarımı yazıyorum ki eksik birşey varsa ya da gözümden kaçırdıysam yardımlarınızı rica ediyorum.

- Yoigo ROM yüklendi. Internet bağlantısı gerekebilir diye öncelikle wireless üzerinden bağlanı, google hesabı eklendi. APN Turkey kuruldu. Internet bağlantısı başarılı.
    - USB hata ayıklama modu etkinleştirildi
    - Hızlı başlatma seçeneği deaktif edildi
    - SD-Card temizlendi. Format FAT32 olarak görünmekte.
    - SD-Card içine update.zip atıldı.
    - Telefon kapatıldı.
    - Ses tuşları ve açma butonu ile menü açılma denendi

Ancak son adımda karşılaştığım problem, ekranda gri loading barı duruyor ve hiçbir işlem yapılamıyor. Kapatmak içinse bataryayı çıkarmam gerekiyor.
    Nerede eksik yaptığımı çözemedim, bir destek alabilirsem tam süper olacak.

Şimdiden hem ROM yükleme hem de Root'lama işlem bilgileri verdiğiniz için teşekkürler.

Blog Girdileri
    52
    Anlaşılantelefon recovery menüsüne girmiyor. Forumda bir arkadaşımız Tukcell ROM'unu root etmişti. Onun yöntemini deneyin bir de.

Yoctopat!
    Merhaba Burak Bey,

Sizin formunuzdan yararlanara T20 telefonuma, rom ve root uygulamasını yaptım
    Herşey normal bir şekilde kuruldu.

- U8650V100R001C00B828SP03_(General) rom kurdum, (Huawei Orj Sitesindeki rom)
    - Update.zip ile de root ettim.
    - APN ile 3 g yide aktif ettim

Şimdi sorum şunlar

1- Fakat rom ve root uygulamasını yaptıktan sonra msj klaveyesi Q klavye olmasına rağmen
    "ı" harfi gibi tükçe harfler çıkmıyor. Her hangi bir program falan mı gerekli?

2- En önemlisi rot ve room yaptıktan sonra hiç bir şekilde indiridiğim uygulamaları
    SD karta aktaramıyorum. Sizce neden olur?

Sizin bilginizden yararlanmaya ihtiyacım var.

Blog Girdileri
    52
    1. Harfe basılı tutun. Üstte Türkçe karalterler çikacaktır.
    2. Forumda Link2SD diye aratin. Gayet ayrıntılı bir şekilde açıkladı bir üyemiz

Yoctopat!
    Arkadaslar root yaptım. Olay ROM ile alakalı değil, tamamen tuşlara düzgün basmadığımızdan kaynaklanıyor. Ben video çektim, bunu sizlerle burda paylaşıcam ve root olmayı ayrıntılı anlatıcam, bekleyiniz

İşte Anlatım linki ve video: http://bur4x.blogspot.com/2011/10/tu...uper-user.html

Son düzenleyen p3ndik, 10-20-2011 saat 08:51 PM.

Yoctopat!
    Arkadaşlar Spain Yoigo ROM sorunsuz bir şekilde yükledim. Sorunsuz bi şekilde root yaptım. Ama benim sorunum bu ROM'da bildirim çubugundaki özelliklerin gitmesi. Net'i açıp kapatamıyorum. APN programını kurdum. Şuan net hep açık. Ayrıca mesaj yazarken bastığım her tuşta tel rehberimdeki isimlerin kaydı çıkıyor otomatik olarak. Bunlara nasıl çözüm bulabilirim?

Blog Girdileri
    52
    Android Market'te yer alan farklı uygulamalarla bu işlevleri telefona kazandırabilirsiniz. Örneğin LauncherPro bunlardan biri.

Yoctopat!
    Ben sizin dediğiniz herşeyi yaptım fakat root yapamıyorum. Recovery menüye girip sdkart'ı görmek istediğimde "E:failed to mount /sdcard (No such file or directory)" diye bir hata veriyor ve boş gösteriyor bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz?

Blog Girdileri
    52
    Demek ki herşeyi yapmamışsınız.

(No such file or directory) - (Böyle bir dosya veya dizin yok) diyor. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur

Yoctopat!
    Okadarına benim ingilizcemde elveriyor ama kart takılıyken neden böyle bişey diyor onu anlamadım sonuçta telefonu açınca kartı görebiliyorum ?

Blog Girdileri
    52
    Sorun kartı görebilmekte değil. Dosyayı karta kopyaladınız mı? Bu tür sorunların en sonunda genelde şöyle olur -ki bu forumda buna iki çok güzel örnek var-: "Pardon şu adımı atlamışım".

Bu yüzden tavsiyem adımları iyi okuyun ve yeniden uygulayın. Spain ROM'u yüklediniz mi en başta?

Yoctopat!
    Önerdiğiniz ROM'u yükledim, daha sonra update dosyasını telefona attım rardan açmadan. Hızlı Önyüklemeyi kapatıp USB Hata Ayıklamasını aktifleştirdim. Telefonu kapatıp recovery menüye girdim ve kartı okumadı. Eksik olduğunu sanmıyorum, umarım yanılmıyorumdur

Blog Girdileri
    52
    Kartın biçiminde bir sorun olabilir. Kartın dosya biçimi nedir? Olmadı bu ROM'u yükleyin:

Turkcell T20 Android 2.3.7

Yoctopat!
    Bilmiyorum telefonlar hakkında hiç bir bilgim yok :/ Bunu yüklersem bunla root yapamam değil mi ?

Blog Girdileri
    52
    Bu ROM'un kendinden root'lu olması lazım fakat emin değilim.

Yoctopat!
    Arkadaslar ben t20 mi daha once 2.3.3 te iken sorunsuzca root ettim faka daha sonra turkcellin yaninladigi 2.3.5 e yukselttim ve root haklarini kaybettim formda ise 2.3.7 ye yukseltmeyi gordum ama supheye dustum sorun cikar diye yardimci olabilirmisiniz ? Su anda anlatilanlari yapip 2.3.7 ye mi yukseltiyim yoksa 2.3.3 teki gibi root edip 2.3.7 mi yukseltiyim?

Blog Girdileri
    52
    2.3.7 sürümüne yükseltebilirsiniz fakat her şey çalışmıyor, haberiniz olsun.

Yoctopat!
    ''Apply update from sdcard'' butonuna kadar geliyorum fakat içi bomboş gozukuyor bende.
    ../ yazıyor ne icon var ne program (update.xx)
    Ne yapabilirim? Bütün adımları dogru yaptıgım halde boyle.

Technopat! Recep Baltaş Üyenin Avatarı
    Blog Girdileri
    300
    Hangi ROM yüklü telefonunuzda?

Yoctopat!
    U8650-1 V100R001C86B823SP05(Spain Yoigo).zip

Bu yüklü.

Blog Girdileri
    300
    SD karttaki gereksiz dosyaları silin, veya başka bir yere yedekleyin. update.zip karttaki tek dosya olsun.

Yoctopat!
    WinRAR'dan cıkartmadım. O halde de görür mü peki?

Denedim ya yine aynı

Blog Girdileri
    300
    Tavsiyem ya bu işi yarın rahat bi kafa ile yapın, ya da rehberi yeniden okuyun. Zira zaten cevaplanmış soruları soruyorsunuz...

Olmadı telefona bir de CWM yükleyin.

Turkcell T20 ClockworkMod Recovery 4.0.1.4 | Technopat

Yoctopat!
    En iyi rom hangisi sizce?

Blog Girdileri
    300
    Spain Yoigo olduğu söyleniyor. Ben Optimus 3D kullanıyorum... T20 çok alt seviye bir telefon. En azından IDEOS X5 tavsiye ederim...

Yoctopat!
    Daha yeni aldım sırf Top Eleven uygulamasını acabildigi icin.
    Ama ne tesadufturki oyuna baglanırken hata veriyor.

Aynı zamanda U8650-1 V100R001C86B823SP05(Spain Yoigo).zip yükledim fakat root atamadım.
    Ne tür hatalar doğar telefonda hiç bilmiyorum ..

Blog Girdileri
    300
    Android telefonların tamamı bu uygulamayı açabiliyor. Neden Turkcell'in kazığını yiyorsunuz ki bunun için? Ben Turkcell kullanmayı uzun zaman önce bıraktım...Uygulama ne hata veriyor?

Yoctopat!
    Bu hatayı veriyor.

Kod:
    Üzgünüz facebook'a bağlanılamadı...

Blog Girdileri
    300
    Facebook uygulamasını da yükleyin. Onunla iletişim içindedir diye tahmin ediyorum.

Yoctopat!
    Ben root atarken boş demiştim ya, altta şoyle birşey yazıyor:

Kod:
    E : failed to mount /sdcard (No such file or directory )
    Neden acaba :S

Blog Girdileri
    300
    SD kartı yerleştiremiyor. Sanırım kartı FAT32 veya farklı bir biçimde formatladınız. Recovery kartın biçimini tanıyamıyor.

Yoctopat!
    Ben onceden corby kullanıyordum, onun kartını taktım buna ondanmıdır sizce ?

Ayrıca Top Eleven'ı neden acmıyo olabilir ki? Facebook ta yükledim, android olanı, yine aynı sorun.
    ...nete şıkır şıkır girio. Acaba flash mı yuklü degil ya da var mı alakası ? :S

Blog Girdileri
    300
    Flash ile alakası olacağını sanmıyorum. SD kartı Android üzerinden biçimlendirin ki Andorid kendine uyumlu yapsın.

Yoctopat!
    Titanium backupla çoğu programı sildim 1-2 tane turkcell uygulaması kaldı. Tşkler rom atmadan sildim.
    Son düzenleyen gameofturk, 01-29-2012 saat 07:11 PM.

Yoctopat!
    Alıntı Recep Baltaş Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    Flash ile alakası olacağını sanmıyorum. SD kartı Android üzerinden biçimlendirin ki Andorid kendine uyumlu yapsın.
    ''Android üzerinden'' derken ?
    Nasıl yapıcam bunu?

Blog Girdileri
    300
    Telefonun ayarlarından SD kartı biçimlendir diyerek yapabilirsiniz işlemi.

Yoctopat!
    T20 STOK ROM VE ROOT ATMA (%100 BAŞARI)

1)Turkey Turkcell rom yüklü T20'lere root atılmıyor.(Denendi)
    2)Bu sitede olan (Spain yoigo Rom)'u yükledim.İlk başta istenmeyen uygulamalardan ve Turkcell uygulamalarından kurtuldum.
    3)Bu sitede bulanan Root için gerekli olan uptade dosyası ile root yaptım.Superuser yetkisi aldım.Root işlemi bitti.
    4)Titanaium Backup prog. ile yeni yüklediğim room'da ki istemediğim uygulamaları sildim.
    5)T20 kullananlar Turkey Turkcell rom hariç diğerlerinde NFC öz. yok.Ancak Turkcell cepte para için garanti - kgs için bank asya ile anlaşmalı.Yani sadece 2 banka.Nfc için erken yani...
    6)T20 için orjinal rom'u kurmak isteyenler Turkcell'in sitesinden indirebilir.

Bana bu işlemi başarılı bir şekilde yapmamı sağlayan TECHNOPAT site moderatörleri ve bu konularda yorum yapan hataları bildiren site üyelerine binlerce TEŞEKKÜR...

Yoctopat!
    Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Başarılı bir şekilde "Spain Yoiga" Rom kurmuş ve Root yetkisine sahip durumdayım. Titanum Backup ve Link2SD uygulamalarını da yükledim.

Son sorum şu olacak:

-Sistem uygulamalarından gereksiz olanların hepsini yazabilirseniz çok sevinirim. Mesela ben Google'ın takvim senkronizasyonu vs. gibi özelliklerini istemiyorum. Sistemin arka planında çalışıp bellek harcayacak olan ve silmemde sakınca olmayan uygulamarın isimleri nelerdir?

Blog Girdileri
    300
    Tam bilmiyorum fakat sistem uygulamalarını silerken dikkatli olun. Zira diğer uygulamaların da çökmesine neden olabilirsiniz.

Yoctopat!
    Arkadaşlar 8. maddede sdcard daki update.zip'i görmüyor benim cihaz? Önerisi olan var mı?

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bir sorum daha olacak: root etmeden de kullanılıyor bu cihazlar. Root atmadaki amaç nedir?

Blog Girdileri
    300
    Açıkçası root etmekteki amacı bilmiyorsanız root etmenize gerek yok diyebilirim... İleri seviye kullanıcılar için gerekiyor.

Yoctopat Surrealist Kasap Üyenin Avatarı
    Alıntı berky Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    Arkadaşlar 8. maddede sdcard daki update.zip'i görmüyor benim cihaz? Önerisi olan var mı?

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bir sorum daha olacak: root etmeden de kullanılıyor bu cihazlar. Root atmadaki amaç nedir?
    Root atmaktaki amaç eğer telefonun performansından memnun değilsen root atarsın. Gereksiz uygulama var onları silersin. Görselliği zenginleştirirsin. Turkcell uygulamalarından kurtulmak için kurarım ben mesela.

LinkBacks (?)

1. 12-20-2011, 10:00 PM
  2. 10-27-2011, 04:08 PM
  3. 10-20-2011, 02:34 PM
  4. 08-13-2011, 11:55 PM
  5. 08-13-2011, 10:25 PM