Çözüm Hata 0x8007045D: Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
12 Haziran 2011
Mesajlar
14.298
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Kod:
Beklenmeyen bir hata işlemi engelliyor. Bu hata kodunu not edin; bu sorunu çözümlemek iin ek yardım alırken işinize yarayabilir:
Hata 0x8007045D: Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi.

Eğer siz de flash belleğinize, SD kartınıza veya telefonunuzdaki MicroSD karta herhangi bir dosya kopyalarken bu hatayı alıyorsanız bu, depolama biriminizin bozulduğu anlamına gelebilir. Tam ya da Quick format bu sorun için bir çözüm değildir. Her ne kadar cihaz çalışır gibi gözükse de söz konusu veri yazma veya okuma olduğunda sürekli hata alacaksınız hatta verilerinizi kaybedeceksiniz.

Bu yüzden bu tür hata veren cihazı garantiye gönderin. Garanti bitmişse çöp tenekesi size yardımcı olacaktır.

Not: Eğer bu hatayı sabit diskinizde alıyorsanız diski HD Tune ile taratın ve S.M.A.R.T. değerlerine göz atın. Diskteki verileri yedekleyin ve diske bir daha yeni veri kopyalamayın. LLF ile diske format atın fakat bu her zaman sorunu çözmez. Disk artık miadını doldurmuştur.

Bu hata özellikle de dizüstü bilgisayarlarda daha çok görülüyor. Bunun nedeni dizüstü bilgisayarların sık sık hareket ettirilmesi ve bunun sonucunda da disklerin çabucak bozulması. Malum, disklerin içinde dakikada 5400 devir dönen su yataklı motor ve kıldan ince bir mesafeyle verileri metal plakadan okuyup yazan manyetik okuma kafası var. Sert darbelerde okuma yazma kafası plakalara sürtüyor ve sonra sonu gelmeyen bir bad sector reaksiyonu başlıyor...

Çok nadir durumlarda veri aktarım kablosunu düzgün takmadıysanız da bu sorun meydana gelebilir. Kabloyu yeniden takmayı deneyin veya farklı bir kablo deneyin.
 
Ben de bu hatayı aldım ama kabloyu çıkarım, taktım, sonra PSP'me oyunu en baştan attım, oldu. Çöplük falan olmamış.
 
Benim de Flash belleğimde aynı problem yaşandı fakat benim sorunum biraz daha farklı. Flash bellek içerisinde video yükledim ve yarıda kesilip

Kod:
Hata 0x8007045D: Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi

hatasını verdi. Flash bellek içerisindeki dosyaları açabiliyorum ama içindekileri ne silebiliyorum ne de kopyalayabiliyorum. Biçimlendirme de yapmıyor. Yardımlarını bekliyorum.
 
İcindeki Dosyalar Calısıyor Ama? Önemli Dosyalarım Var İcersinde Yedekleme de Yapamıyorum Kopyalayamıyorum Yani.
 
Açılıyor ve de hiç donmadan. Sonunu da görebiliyorum. Cevapladığınız için teşekkür ediyorum ama ben bu flash'ı çöpe atmam. Uğraşıp yapıcam :)

Şuan içindeki dosyaları PC’ye kaydettim ama o yarım yüklenen video hala orda ve ne siliniyor ne de kopyalanıyor. Nasıl silebilirim? Unlocker kar etmedi, siliyorum ve tekrar geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sn. Administrator,

Bir dosyanın kopyala(kes)-yapıştır yoluyla taşınamaması ve "0x8007045D: Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi" şeklinde uyarı çıkması yalnızca depolama biriminin bozukluğundan değil taşınan dosyanın kendisinden (özelliğinden) de kaynaklanabilir.

Böyle bir durumla karşılaşınca, depolama birimini suçlamadan önce dosya taşıma işini "copy" ya da "move" dos komutuyla yapmaya çalışmak gerekir.

Örneğin, VMWare sanal bilgisayar dosyalarını (özellikle de "vmem" uzantılısını) bir sürücüden diğerine taşırken bu sorunla karşılaşılabilir ki, tek çözüm komut istemini kullanmaktır.

Saygılar
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı