"Secure Boot isn't configured correctly" hatası

'Windows 8.1' bölümünde brkbr28 tarafından 24 Eylül 2013 tarihinde başlatılan konu.

  1.  
    brkbr28
    Çevrimdışı

    brkbr28 Yoctopat

    Katılım:
    18 Haziran 2013
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Merhabalar,
    Asus N56VZ laptopıma Windows 8 64bit yükledim fakat ekranın sağ altında "Secure Boot isn't configured correctly" diye bir yazı çıkıyor.
    İnternetten biraz araştırdım ve BIOS'un içinden düzeltebileceğimi öğrendim ama benim aletin BIOSunda böyle bir seçenek yok. Durumu nasıl düzeltebilirim acaba yardım edin lütfen...
  2.  
    vatozz
    Çevrimdışı

    vatozz Yoctopat

    Katılım:
    8 Eylül 2013
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    BIOS ayarlarına girin, BOOT menüsünden secure boot'un altında ki seçeneğe gelin büyük bir ihtimalle "CSM OS" seçelidir, siz onu "UEFI and CSM OS" yapın. Kayıt edip çıkın.
    1 kişi bunu beğendi.
  3.  
    brkbr28
    Çevrimdışı

    brkbr28 Yoctopat

    Katılım:
    18 Haziran 2013
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    İşte sorun da o zaten BIOSumda secure boot diye bir seçenek yok. Ayrıca BIOS da güncel.
  4.  
    Murat5038
    Çevrimdışı

    Murat5038 Yönetici Yönetici

    Katılım:
    1 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    6.893
    Beğenileri:
    1.598
    Yer:
    Sakarya
    Optimize default yapın veya optimal default sonra save yapıp kaydedin.
  5.  
    Recep Baltaş
    Çevrimiçi

    Recep Baltaş Technopat Yönetici

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    29.575
    Beğenileri:
    13.338
    Yer:
    İstanbul
    Arkadaşım adam sana bilgisayarında Secure boot ayarı yap demedi. Yazdıklarını iyi oku, aynı şeyleri tekrar etme. CSM modunu devre dışı bırakıp UEFI moduna alacaksın PC'yi. Sonra yeniden başlatında Secure boot gelmesi lazım BIOS'a. Ayrıca BIOS güncellemesi yap.

Sayfayı Paylaş