Akım korumalı priz nedir ?

Katılım
7 Nisan 2014
Mesajlar
107
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elektronik cihazların güvenliği için mutlak bir cihaz mıdır ?

Sistemi Technopat sayesinde topladım, her şey güzel derken bu dert çıktı. O kadar para bayıldıktan sonra ani bir kesintide PC'ye zarar gelmesini istemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bu prizden var ancak donanım arızalarını engellediğini görmedim. Çünkü UPS sahibi değilim. Akım korumalı priz surge ve (darbe gerilimleri), elektrik hattındaki noise gibi şeylerden korur. Her zaman için normal priz kullanmaktan iyidir ama esas koruma Online Interactive UPSler sayesinde sağlanır. Bulunduğum yerin elektriksel altyapısı benimki gibi kötüyse mutlaka UPS gerekir. UPSler cihazınızı hem elektrik kesintisinden hem de voltaj dalgalanmalarından korur. Sistemine çok para verdiysen bence mutlaka kaliteli bir UPS al, benim başıma gelen donanım arızaları pişmiş tavuğun başına gelmedi. İnsan en azından elinden geleni yapınca vicdani rahatlık hissediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
UPS yani Kesintisiz güç kaynağı
Bu alet elektrik kesintisi sonrası oluşan ani voltaj değişikliklerinin önüne geçebilmek için yapılmış bir şey.
Maksat aşırı voltaj değişikliğinden anakart veya ram yanmasın diye.
Kesintisiz adına kanma gücüne bağlı olarak maksimum 1-2 dakika bilgisayarı tutar sonra oda gider ama aşamalı olarak.
Bende vardı taşındığım sitede jeneratör, voltaj koruması olunca gerek kalmadı attım çöpe.
Bu arada koca alet koyacak yer bulamıyorsun uyarayım dedim.
Yerin darsa düşün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Akım korumalı priz kısaca.
Ani yüksek voltaj geldiği zaman üzerindeki şalter atıyor sistemi aşırı voltajdan koruyor, tekrar prizdeki şalteri kaldırıp kullanabilirsin.
 
İçerisinde kendi sigortasını barındıran ve aşırı yüklenme durumunda sigortayı otomatik olarak attıran prizdir diyebiliriz.
 
İçerisinde kendi sigortasını barındıran ve aşırı yüklenme durumunda sigortayı otomatik olarak attıran prizdir diyebiliriz.

Mesela: ENERCHIC Enerji Tasarruflu Akım Koruma Prizi | Enerji Koruma Prizleri | Enerji Koruma Prizleri | Ürünler | Tuncmatik Pure Power - İyi Elektrik

Bu tabi çok gelişmiş ve elektronik cihazları kapadıktan 3dk sonra elektiği komple kesen, kumanda ile devreye girebilen süper bir cihazdır.
Burada modaratör biraz bahsetmiş.
 
Evinize elektrik taşıyan sistemde zaten 1 adet sigorta mevcuttur. Ancak bu her zaman görevini istisnasız bir biçimde yerine getirebiliyor mu ?
Onlara bu kadar güvenebilir miyiz ? Hayır.

Bu prizler 2. bir sigorta vazifesi görüp işi şansa bırakmaz. Çok mantıklı aslında.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı