Mac OSX İçin Radyo Uygulaması + Playlist

biorap

Kilopat
Katılım
23 Şubat 2014
Mesajlar
158
Makaleler
5
Yer
Samsun
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar,

İnternet üzerinden popüler Türkçe radyoları tek programda dinleyebileceğiniz ve kayıt yapabileceğiniz bir programı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Playlistde yaklaşık 700 küsür radyo bulunmaktadır ve hazırlamak için epeyce uğraştım. Bir teşekkürünüz yeterlidir benim için.

x9OyZo.jpg


Öncelikle aşağıdaki linkten FStream programını indirip kuruyoruz. Program ücretsizdir.
Aide FStream

Sonrasında verdiğim linkteki playlist dosyasını indirin.
Radyolar.plist — Yandex.Disk

Program seçeneklerinde Streams Manager'e gelin. Import'a tıklayarak indirdiğiniz playlist dosyasını gösterip OK deyin. Programdan çıkış yapıp tekrar açın. Bu kadar :)

İpuçları:
- Programın üst menü çubuğunda görünmesi için Preferences-Miscellaneous-Show the status menu tikini işaretleyin. Burada Hide the main window seçeneğini işaretleyerek programın sadece üst menüden kontrol edilmesini de sağlayabilirsiniz.
- Bağlantınız yeterince hızlı ise radyoların daha hızlı açılması için Preferences-Connection-Buffer Size-Small deyin. Bağlantınız zaman zaman yavaşlıyorsa buffer ı artırın, sadece ilk açılış bi parça geç olacaktır.
- Net bağlantınız koptuğunda radyoya otomatik olarak yeniden bağlanmak için Connection-Reconnection'ın altındaki tiki işaretleyin.
- Ben en çok dinlediğim radyoları başa almıştım. Siz de Streams Manager'da sürükle bırak yöntemiyle radyolarınızın sırasını kendinize göre belirleyebilirsiniz.
- Radyoların tamamını denememekle birlikte %95 inin çalıştığını söyleyebilirim. Kendiniz listede olmayan bir radyo eklemek için Streams Manager'da + işaretine tıklayıp Add a favorite (Custom) a tıklayarak radyonun adını ve URL adresini girerek listeye ekleyebilirsiniz. Ayrıca Add a folder diyerek radyolarınızı türlere göre gruplayabilirsiniz.

Keyifli dinlemeler :technopat:
 
Son düzenleme:
Teşekkürler. Yararlı bir konu. 
Yalnız dosyaları MediaFire'a değil de YandexDisk'e falan yükleseniz daha iyi olurdu. İleride silinebilir.
 
İyilik yap, denize at, balık bilmezse Halik bilir. Hocam emeğinizin kıymetini bu şekilde ölçmeyin. Bence siz yine yayınlayın elbette kullananlar bir teşekkürü, Allah razı olsunu çok görmezler.
 
Bende 15 tane radyodan oluşan kendi listemi vox ile dinliyordum. Bir de sizin yönteminizi ve radyolarınızı deneyeyim.
Paylaşım için teşekkürler
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı