MSI GX70 Gaming Laptop İncelemesi

Canon 650D gelene kadar telefon kamerasıyla, alel acele foruma birkaç bir şey atabilmek için çekip attım. Daha kaliteli fotoğraflar ileride gelecek.

Sistemin başlıca özellikleri:
  • 16 Gb 1600 Mhz Ram
  • 2 Gb 256 Bit AMD HD8970M Ekran Kartı
  • 1 TB HDD + 128 Gb SSD
  • Amd A10 5750M Apu İşlemci
  • BD Rom
  • Steelseries Klavye
  • Killer E2200 Lan
Önce kutu açılımını yapalım:

5hvKHaG.jpg
craJwgp.jpg
cFXxY9p.jpg
ueqn1wg.jpg


Çanta ve fare hediyesi gerçekten güzel kalitede.
Şarz adaptörü gerçekten ağır ve büyük. Eee böyle bir oyuncu dizüstü aldıysanız o adaptör normal. Ağırlık olarak laptop batarya ile 4.0 kilo civarı. Çantaya adaptörü laptob'u fareyi koyduğunuzda sırtınızda ortalama 5.5 kg civarı taşıyorsunuz.

DQ8i1YV.jpg

PIjCi5n.jpg


Gece oyun oynarken veya gece kullanımlarında klavye ışıklarına doyum olmuyor desem yeridir.

zSN4iGL.jpg


Soğutma bir harika!
Çok ısınmadı , arada otomatik olarak fan hızının arttığını ve daha fazla gürültü çıkarttığını fark etsem de bana olumsuz yansıyacak hiçbir ısı yoktu. Turbo fan özelliği ise kafa şişiriyor. Çok sesli ancak çok iyi soğutuyor.

Ekran kartı sürücüsü olarak, 14.3 beta kurdum.

Evet gelelim oyun testlerine.
Şuana kadar 4 oyun deneyebildim ancak görüntü ve video alamadım. Yazacağım sonuçları Video kaydıyla da desteklemeyi düşünüyorum.

Önce Battlefield 3 te denedim, tüm ayarlar Ultra 1920x1080p çözünürlükte 4x MSAA AA, 16x AF ile 30 FPS'in altına hiç inmedim. Bu ayarlarda gayet iyi ancak AA'yı 2x MSAA'ya ve AF 8x'e aldığınızda FPS 35-40 arası gidip geliyor ve oyunu daha akıcı oynuyorsunuz. Zaten takılma donma hiçbir şey yok.

İkinci olarak sistem canavarı Crysis 3'ü oynadım. Size Very High'dan değilde High ayarları ve AA SMAA Low 1x (fxaa da olabilir) ortalama 25-35 arası FPS aldım. Gayet oynanıyor, akıcılık olarak normal seviyede. Zaten ayarları düşürseniz de FPS çok artmadığı için (namı değer darboğaz) en az high da ve smaa low 1x te takılmanızı öneririm. Oynanıyor ama gayet de güzel.

Üçüncü oyun olarak Metro LL'yi denedim.
Her şey Ultra ve en yüksekte 4x AA 1920x1080p. Açıkcası 30-35 FPS'in altına, yeri geldiğinde uzun süre 40 FPS'in altına hiç düşmedim.
İlginçtir ki, yine bu forumda Metro LL'nin MSI GX70 ile oynanamaz derecede berbat performans sergilediğini okumuştum. Tebessüm ettim sonuçları kendim alınca. :)

Dördüncü olarak CoD Black Ops 2 de her şey Ultra hatta Extreme ultra, 8x MSAA AA oyunun her anında 40-45 FPS gidip geldi. En düşük 35 bazen oyun içinde 60 FPS'e kadar çıktı.

Deneyeceğim oyunlar;
  • Battlefield 4 (Orijinal alacağım onu bekliyorum.)
  • Titanfall
  • Far Cry 3
  • Moh Warfighter ve birkaç oyun daha...
Sıra son tahlilde. Bu oyuncu dizüstü bilgisayarını isteyen alabilir. Şimdi tavsiye ediyorum diyeceğim alacak arkadaşlarımız birde FPS'ler dediğim gibi çıkmayacak bana küfredecekler o yüzden ben bir şey demiyorum gerek yok. :)

Ben bu oyuncu dizüstü bilgisayarı ''Her şeyi Ultra oynayacağım ulan!'' diyerek almadım.
Bunun adı aza kanaat etmekte değil, neyi yapabiliyorsa en fazla onla yetinmek.
Bu parayla çok çok çok daha güçlü bir masaüstü kurabilirdim ancak bunu tercih ettim.
Bu fiyata F/P olarak benim gözümde en iyisi!

İncelemeler ve oyun testleri videolu olarak da devam edecek.
Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim.
Bu arada, MSI GX70 ile ilgili merak edilen veya denememi istediğiniz bir şeyler varsa denemeye yardımcı olmaya hazırım. Zaten ben devam edeceğim testlere, resimlere ama yinede söyleyeyim dedim. Belki alma aşamasında olan arkadaşlara fikir olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hikaye modunda oynadım.
MP deneyimini Battlefield 4 ü aldığımda test edip yazacağım. Mantle ile ve Mantle'siz. Ama sonucu az çok tahmin ediyorum. Crysis 3 deki sonuçlarda oyunun 1-2-3 bölümlerindeki ortalama sonuçlar. Yani açık alandaki sonuçları.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun. Umarım bu canavar garantiye gidecek kadar büyük bir sorunla karşılaşmaz. Bu arada incelemede başlangıç için fena değil. :) Birkaç ayar ile gayet güzelleştirdim. Ayrıca Türkçe olarakta tamamen kurallara uygun halde. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı