GE60 0ND BIOS güncelleme (Secure boot olmayanlar)

Bios sürümünüz 1of ise yanlış işlem yapmışsınız. Bu işlemler sizin bios unuz için geçerli olduğunu sanmıyorum. Msi'ın kendi sitesinde yazdığı açıklamada şöyle belirtiyor.
"- If the notebook you purchased has Win7 Bios installed, please DON'T attempt to update using Windows 8 bios (or vice versa). Failure to abide may result in bricking your system. "
Msi ge60 için farklı bios yazılımları kullanıyor sanırsam ve siz çapraz olarak diğer versiyona update etmişsiniz. Yine de kesin konuşmak istemiyorum tabi kide.

Bir de bu konuda büyük bir yanlış anlaşılma var. Bu konuda işlem yapacaklar şunu bilsinki siz kendiniz win8 yüklediniz diye msi sitesindeki win8 bios kullanamazsınız. Msi kendi win8 olarak satışa sunduğu bilgisayarlarından bahsediyor o konuda. Msi 2 bios yazılımını ayrı tutuyor dikkat edin arkadaşlar. 10f zaten bu bios sürümündeki bilgisayarlarınız için en güncel sürüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MSI süresinde anlatılana göre yaptığınızda hiçbir değişiklik olmuyorsa ve başlıkta da yazdığım gibi secure boot seçeneği olmayan kişiler bunu uygulayabilirler.

Başlıkta yazılmış leptop'u kullananlar için hazırladığım rehberi başka bir leptopta da yaşarsanız, konunun altından sorunuzu sorabilirsiniz.

GE60 0ND Bios Dosyası:
http://download7.msi.com/download_files/bos_exe/w8_E16GAIMS.514.zip

G60 0ND Firmware Dosyası:
http://download7.msi.com/download_files/frm_exe/16GAEMS1.405.zip

32bit güncelleme aracı:
afuwin32.zip - Google Drive

64bit güncelleme aracı:
afuwin64.zip - Google Drive

Hatırlatma:
İlk önce hatırlatma yapayım bu işlemi dos üzerinden de yapabilirsiniz ancak Windows üzerinden yapmak daha kolay olacağından bu tercih edilmiştir isteyen olursa Dos üzerinden anlatımını da ekleyebilirim.
_____________
  1. USB Bellek Bootable Yapma Rehberi Buradan usb belleğinizi bootable yapın.
  2. Yukarıda verdiğim ilk önce firmware güncellemesini yapmanız gerek(Güncel olanlar yapmasınlar)
  3. Firmware bağlantısından güncel firmwarenizi indirin, rar'ın içinde ki dosyaları usb belleğin içine atın.
  4. Bios'a girin boot menüsünden usb belleğinizi seçin, karşınıza 98 ekranı gelecektir bu ekran da ECALL yazıp Enter tuşuna basın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın normal Windows'a girin.
  5. Sırada bios güncellemeniz var, bios dosyanızı indirin rar'dan çıkartın masaüstü'nde ki boş bir klasöre. Usb belleğinizi çıkartın bununla işiniz bitti artık, yukarı da verdiğim güncelleme araçlarından sisteminize uyumlu olanı indirin ve rar'dan masaüstü'nde boş bir klasöre çıkartın.
  6. Çıkarttığınız dosyaların içinde ki afuwingui olanı sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır'a tıklayın.
  7. Masaüstünde bu araçtan başka ne kadar program varsa kapatın, saat yanında ki programları da kapatın(kapatabildiklerinizi) antivirüslerinizi de tabi ki devre dışı bırakmayı unutmayınız.
  8. Afuwingui açıldı ise open yazan tuşa basın ve All Files seçeneğini seçip masaüstünüze çıkarttığınız bios doysanız olan E16GAIMS.514 dosyayı seçip butona basın.

13yqfl.jpg





  • Şimdi afuwin programında Boot yazan sekmeye gelin, burada şu seçenekleri seçeceksiniz.
  • Program All block şıkkını işaretleyin, ardından Do Not Check Rom Id Şıkkını işaretleyin, ardından Restart after programming yazanı işaretleyip. Flash butonuna basacaksınız ve işlemin tamamlanmasını bekleyin, State yazan yerde Done yazısını gördüğünüzde bilgisayarınız reset atacaktır.



  • Bilgisayar yeniden başladığında işlem yaparsa dokunmayın, eğer yapmazsa direk bios'a girin. Eğer hiçbir şeye dokunmadınız ve Windows açılırken veya açılmadan hata mesajı aldınız ve bilgisayar açılmadı ise kuşkulanmayın bu durum normaldir.


  • Bios'a girdiğinizde F9 tuşuna basıp Enter yapın, Security bölümünden Secure boot Disable yapın. F10 basıp Enter'a basın.

İşlemleriniz tamamlanmıştır güle güle kullanın :)

Merhabalar hocam ben msi ge60 0nd modeli satın aldım. Sizin yazdıklarınızı izleyerek cihaza bios ve firmware güncellemesi yaptım başarılı bir şekilde tamamlandı yalnız şimdi windows açılırken "windowsu etkinleştir" kısmı açılıyor ve "ürün anahtarı zaten başka bir bilgisayar tarafından kullanılıyor. Farklı bir anahtar deneyin ya da yeni bir anahtar satın alın" yazıyor. Bu konuda ne yapabilirim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
merhabalar hocam ben msi ge60 0nd modeli satın aldım.Sizin yazdıklarınızı izleyerek cihaza bios ve firmware güncellemesi yaptım başarılı bir şekilde tamamlandı yanlız şimdi windows açılırken "windowsu etkinleştir" kısmı açılıyor ve "ürün anahtarı zaten başka bir bilgisayar tarafından kullanılıyor.Farklı bir anahtar deneyin ya da yeni bir anahtar satın alın" yazıyor.Bu konuda ne yapabilirim ?
Servise ver sorunu düzeltip verirler bakımını yaparlar Bios'taki ürün anahtarı silinmiş olabilir onu nasıl düzelteceğini bilmiyorsan servis yapar.
 
Servise ver sorunu düzeltip verirler bakımını yaparlar Bios'taki ürün anahtarı silinmiş olabilir onu nasıl düzelteceğini bilmiyorsan servis yapar.
Hocam bunun için servise cihaz verilir mi ilk mesajdaki arkadaş lisans silinmesi gibi bir durum söz konusu olsaydı mutlaka bilgi verirdi ben bios ve firmware güncellemesini dün akşam yaptım hiçbir şey yoktu bugün böyle oldu birden bire.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam bunun için servise cihaz verilir mi ilk mesajdaki arkadaş lisans silinmesi gibi bir durum söz konusu olsaydı mutlaka bilgi verirdi ben bios ve firmware güncellemesini dün akşam yaptım hiçbirşey yoktu bugün böyle oldu birden bire
Servisin işi bu ürünü satın aldığın da sana hizmet etmek zorundalar bu Bios güncellemesi yada temizlik için olabilir yani servise vermen için engel yok.
 
Servisin işi bu ürünü satın aldığın da sana hizmet etmek zorundalar bu Bios güncellemesi yada temizlik için olabilir yani servise vermen için engel yok.
Tamam hocam bildiğim kadarıyla servispoint bakıyor bu işlere yarın Mecidiyeköye gider veririm hatta hazır vermişken win 8.1 e de yükseltirler değil mi sağ olasın hocam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Murat5038 Fan durmuyor ne yapmam gerekiyor ? Bir cevap verebilir misiniz ?
Dediğiniz yöntemle güncelledim, acaba tekrar güncelleme mi yapmam gerekiyor ?
En sonda yazdığım f9 ve f10 bölümünü atlamışsınız heralde. F9 yapıp secureboot istiyorsanız enable yapıp f10 ile kaydedin. Fanlar bu şekilde normale dönecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı