i7 3770 ile GTX770 vs R9 280X

Çoğu ekran kartları fabrikadan O.C edilmiş şekilde çıkar, bu da çekirdek saat ve bellek hızlarının daha yükselmesi haline gelir. O yüzden daha yüksek görünür gözümüze. Seçimleri marka, driver güncellemesi, kalite, teknik servis, fiyat, model olarak değerlendirebiliriz.
Bende sizin dediğiniz gibi İki işlemcininde O.C. edilmiş halde çıktığını bildiğim için MSI'ın daha yüksek değerlerde stabil çalıştığını düşünerek bu yorumu yapmıştım zaten. Tek bakmamız gereken bellek, çekirdek vs. hızları olsaydı. Sapphire'ın bit değeri seçim için yeterli kalır, Arkadaşımızıda o karta yönlendirmek için bir şeyler yazardım. Yanlış anlamayın lütfen ama bir sorum daha olacak. Sizce Marka ve Teknik servis değişkenleri cidden önemli mi ? Ben değersiz buluyorum. Marka değil model'e bakmanın kaliteyi daha iyi vurgulayacağını düşündüğümden markayı önemsemiyorum. Teknik servis konusunda da zaten ekran kartının bozulması durumunda çoğu zaman değişime gidildiği için. ( Laf aramızda bizim servisler anca fırınlarlar. Yeterince gelişmiş ekipmanları olmadığı için:) )
 
ASUS'un teknik servisi ile MSI'nin teknik servisini karşılaştırmak biraz tehlikeli oluyor. ASUS'un teknik servisi olan çizgi elektronik işini çok iyi yerine getiriyor, MSI teknik servisini daha denemedim fakat, çizgi elektronik ile kıyaslanmaz. :)
 
Yanlış bir düşünce mi ? Önemsiz değerler olduğunu düşnmemiştim. Beni aydınlatırsanız sevinirim.
Eğer öyle olsaydı GTX770, R9 280x'e fark atardı. Ekran kartında her zaman ilk GPU'ya bakılır. Ekran kartını performansını direkt etkileyen etken çekirdek sayısıdır. GTX770'te 1500 cuda çekirdeği varken GTX780'de 2300 cuda çekirdeği vardır. Ama gelelim GTX780 6000 mhz hızda çalışırken, 7000 mhz hızda çalışan GTX770'e fark atıyor.

Kısacası ilk GPU'nun mimarisine bakacaksın. Bellek ve çekirdek hızları genellikle aynı ekran kartlarını karşılaştırırken bakılabilecek bir unsurdur.
Bir örnek daha vereyim R9 290x 5000 mhz hızda çalışıyor ama GTX770'i tokatlıyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı