Yurtdışından Telden Sipariş Edebilir Miyim?

erbil25

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2013
Mesajlar
237
Makaleler
2
Merhaba ben Erzurum'da yaşıyorum ve neweeg.com dan bir Telefon sipariş etmek istiyorum acaba Türkiye'ye girişinde herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?
 
Oradan bir yetkili ile görüşün. Gümrük hakkında bilgi isteyin, bazen kendileri gümrük parasını ekleyip satabiliyorlar. Kargonun da ortak olması lazım.
 
İletişim cihazlarının ülkeye girişinde çok büyük sorunlar yaşanıyor, normalinde izin yok keza aynı şekilde tabletlerde de g3 varsa gümrükde anında müdahale ediliyor. 2 seçenek oluyor, ürün için çok uçuk bir vergi çıkartıyorlar ve buradan almaktan çok daha pahalıya geliyor yada direk vermiyorlar. O zamanda geri giderse iyi paranı belki geri alırsın, yok gitmezse o zaman paranda yanar.
 
PS4 için sadece vergisini ödeyerek (saçma bir aksilik çıkmazsa) ürünü alabilirsiniz. Zaten şuan Xbox One kullananların çoğu bu şekilde ürünleri getirtti. Vergisini ödeyerek bende kamera aksesuar gibi bir çok şey alıyorum. Ama iletişim ürünleri yani kabaca sim kart takılan ürünlerin getirilmesi yasak yani vergisini ödeseniz dahi alamayacağınız ürünler olacaktır. Çok büyük risk bence hiç bulaşma derim.
 
Telefonun girişi zaten yasak. Telefon alsanız bile onun kaydını yaptıracaksınız. Yoksa kullanamazsınız. IMEI kaydı deniyor. Telefon, spor ürünlerinden bazıları, 75 € üzeri alışverişler vergiye tabidir. Ancak kesinlikle ve kesinlikle telefon geçişi yok. Akrabanız yurt dışından alıp getirecek. Sonra da kayıt ettireceksiniz. Başka türlü yurt dışından getiremezsiniz. Yani Çin'de üretilen 20$'lık telefonları bile getiremezsiniz. Çünkü telefon geçişi yasak. Vergisi de baya kalın oluyor. Ancak doğru konuşalım birisi geçirmiş ofis malzemesi diyerek. Tabii bu hepsinin geçeceği anlamına gelmez. Gümrükte takılan bir sürü telefon var.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı