Çözüldü Windows 8'in Bootmgr'sini silince boot sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DeathStroke!

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2014
Mesajlar
30
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim Laptop'ım da 2 yerel disk var C ve E bunların birinde Windows 8.1 diğerinde ise
Windows 8 var. Windows 8.1 i kullanıyorum ben yerel disk D'deki Windows 8 yer kaplıyor diye Linux ortamından D'deki Windows klasörünü ve bootmgr adlı dosyayı sildim. Tabi users gibi diğer lazım olmayan klasörleri de sildim. Ben nasıl olsa Windows 8.1 i kullanıyorum. Windows 8'in Bootmgr'sini silsem sorun çıkmaz diye düşündüm ancak yeniden başlattığımda "an operating system wasn't found'' hatasını verdi. Bunu sanırım Windows değilde bios veriyor ancak çözemedim bu sorunu easybcd gibi bir programla belki düzeltebilirim ama oda Linux'da çalışmıyor yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Onu denedim. Ancak başlangıç onarımı başarılı olamadı diyor. Simdi biraz araştırdım. Windows'da C ve D gözüken diskler aslında D ve C sistem C'den başlıyor. Ancak Windows 8.1 D sürücüsünde bu sürücülerin harflerini değiştirdim.

Yani Letter'larını ne anlama geliyorsa ama genede bir sonuç alamadım. Easybcd programını linux üzerinde çalıştırabilir isem halledebilirim sanırım. Yani format atmak da istemiyorum. Dosyalarım silinmese bile baya Windows'a kurulu program ve ayar var :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuç olarak bir partition oluşturdum 20 GB'lık ve oraya Windows 8.1 Kurdum ardından EasyBCD Programını İndirdim Şimdi Onu Deneyeceğim. Şuan Kurduğum Windows'u Geçici Amaçla Kullanıyorum Eski Windowsuma geri dönmem gerekli inşallah dönebilirim. Birde bu mesajı biraz daha düzgün yazmaya çalıştım çünkü her mesajımı moderatör düzenliyor :D Aklımdan geçenleri direkt olarak yazdığım için pek düzgün olmuyor.
 
Şuan sorunu çözdüm moderatörler konuyu kitlerse sevinirim. Nasıl Çözdüğüme Gelirsek 20 gb lik Bölüme Kurduğum Windows üzerinden easybcd programı ile biraz düzenleme yaptım ve eski windowsuma kavuştum 20 gb'lik alanı biçimlendirdim şuan sorun yok.
 
Keşke Videonuzu Daha Önceden Görseydim Çünkü Hep "an operating system wasn't found" bu şekilde arama yaptım ve farklı farklı çözümler çıktı onları deneyince dahada bozuldu bilgisayar ama sonuç olarak yine sizin verdiğiniz çözüm ile aynı şekilde çözdüm yani başında görseydim videoyu keşke. Bu arada gta 5 için pc toplama videonuz çok hoşuma gitti gerçekten, tamamını izledim bilgi edinmiş oldum.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı