FX-4100 ve HD 7850 FPS Düşüklüğü

riza2626

Hectopat
Katılım
16 Eylül 2013
Mesajlar
52
Merhaba arkadaşlar, birşey belirtmek istiyorum.

Öncelikle sistemimi vereyim;
  • AMD FX 4100 3.6 GHZ İŞLEMCI
  • 8GBRAM 1333MHZ
  • ASUS M5A97 R.2 ANAKART
  • 2 GB 256 BİT 7850 HD SAPPHİRE EKRAN KARTI
  • 1TB 7200 RPM HARDDİSK
  • WİNDOWS 7 ULTİMATE

Beyler FPS sıkıntısı yaşıyorum. Neden olabilir. Gerekli FPS değerini alamıyorum. Ornek olarak League Of Legends oyununda düşük fps değerı alıyorum ve kasıyor ! Ne yapmalıyım? İşlemcı değiştir dediler, W8 formatını at dedıler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım aynı ekran kartı bende var. Eskiden full ayarlarda hiçbir sorun yaşamazken bende şuanda league of legends oyununda sorun yaşıyorum, ne yaptıysam olmadı. Biraz araştırdım, oyunda optimizasyon sorunu var. Büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyor. Buna bi çözüm bulamadılar. Sen yine de başka oyunda dene, eğer onda problem çıkarıyorsa orasını bilemiyorum ama başka oyunlarda sorun yoksa dediğim gibi optimizasyon sorunu.... Her patch'de düzeltirler diye bekliyorum ama nafile. Hala aynı. İngilizcem olsa açıcam reddit'de konu isyan edicem :D neyse bekleyeceğiz artık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Optimizasyon ile bir alakası yok. Eskiden olmayan FPS düşüşü şu anda oluyorsa bunun en mantıklı açıklaması eskiden ısınmayan bileşenlerin şu anda tozlanmış ve ısınıyor olmasıdır. Yapılması gereken bir termal macun alıp hem işlemci hem de GPU fanlarını temizleyip termal macunu değiştirmektir.
 
Xəyal, oyundaki FPS değerinin internet hızı ile ne alakası var? Nasıl bağlantı kurdunuz anlayamadım...

HD7850'yi i5 3470 ile epey bir kullandım. Güzel bir kart fakat çok mu çabuk eskidi bilmiyorum. Bir ay sonra oyunlardaki performansı düşmüştü.
 
League of Legends online oyun değil mi?

Evet doğru ancak internet hızının etkileyeceği tek şey ping yani gecikmedir. Pinginiz yani ms değeriniz ne kadar yüksek olursa oyunu olduğundan o kadar geç görürsünüz. Her 100ms başına 1 saniye. Bunun oyunda görüntülenen kare sayısıyla hiçbir ilgisi yok.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı