Imei Klonlanması Rezaleti!

AAK

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2012
Mesajlar
379
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
17 Haziran gününde annemin kullandığı, alınalı 1 sene olmamış Samsung Galaxy S3 cihazının Imei numarasının klonlandığı bilgisi YASALTAKIP adı altında bize mesaj olarak bildirildi. Satın aldığımız yere başvurmamız söyleniyordu, bugün aldığımız yere gittik. Ne yapacağız dediğimizde "Artık telefonunuzu tek bir hat ile kullanabileceksiniz. Bir hatta tanımlayacağız telefonunuzu" dediler.

Bunu hiçbir kullanıcının kabul etmeyeceğini düşünerek itiraz ettim, hakem heyetine başvurmam gerektiğini söyledi. Çektik gittik hakem heyetine: "Kardeşim cihaz aldık Imei'si klonlanmış ve biz tek bir numaraya bağlı olarak cihazımızı kullanmak istemiyoruz. Parasını ve vergisini ödediğim cihazın bu durumda kalması beni mağdur ediyor, ne yapabiliriz?" diye sorduk; "Hiçbir şey!" Cevabını aldık. Bu numaranın klonlanmasında benim herhangi bir suçum var mı diye sordum, senin olmadı kadar satan firmanın da yok, bu bir hırsızlık dendi. Bunun kararını, Imei numarasının kaydı ve silinme işlemlerini kim yapıyor kim koruyor dediğimde top BTK'ya atıldı ve ben de BTK'yı aradım. BTK'da aynı şeyleri söyleyip durdu, burada kim mağdur sorusunu sordum SİZ dediler! Mağdur belliydi arkadaşlar, telefonu KVK garantisiyle almış, Türkiye'nin vergisini çatır çatır ödemiş bendim mağdur.

Mağdur ben olduğum halde bir şey yapılamıyormuş arkadaşlar. Hakem heyetindeki adama sordum; "Vergi vermek yerine, kaçak telefon getirip bir Imei serisi bulup telefona atmaya, beni de hırsızlığa ve kaçakçılığa itmiyor mu bu durum?" Yanıtladı; "İki yanlış bir doğru etmez arkadaşım!" Tabi biz koyunlar gibi vergisini verip almalı, bazıları Imei numarasını klonlamalı ve mağdur hiç korunmamalıydı. Senin Imei numaran klonlanmış, sen cezalısın demekten başka hiçbir şey değildi bu! Saçmalıktı! Babam yanımda beni sakinleştirmeye çalışırken hakem heyetindeki adam pişkin pişkin ekledi; "Senin gibi tilki adamlar olduğu sürece bu işler bitmez, davanı aç derdini hakime anlat." Ne hoş değil mi arkadaşlar! Bizleri savunması gereken adamlar, bizleri suçluyor. Yarın Lys 2 sınavım olduğundan babam alttan almam gerektiğini söyleyerek çıktık Hakem Heyetinden. Telefoncuya gidip annemin numarasının üzerine kaydını yaptırdım cihazın.


Şunu anladım ki bu ülkede dürüst, vergisini veren, kanunlara uyan adam olmayacaksın! Sömürebildiğin kadar sömüreceksin.


Yeni bir cihaz almayı planladığım şu günlerde bana iyi bir ders oldu. Yurtdışından getirip, klon Imei atacağım ben de. Madem mağduriyetimize çare yok, ben de mağdur olmamak için kaçak Imei numarasını basar geçerim. Neden vergi vereyim ki? Vergimi verdiğimde ne hizmet alıyorum o vergiden? Üstüne üstlük tilki oluyorum, suçlu oluyorum.
Eğer bir avukat olsaydım bu durumun üstüne giderdim. Eğer bunu okuyan bir avukat arkadaşımız olursa lütfen bu haksıslığa bir dur demenin yollarını bize söylesin. Bugün açılan davaların hepsi firma lehine sonuçlanıyormuş, bu uygulamayı kabul etmek zorunda bırakılıyormuşuz. Yapacak hiçbir şey yokmuş...

Aklınızda bulunsun arkadaşlar, adalet bu ülkede kaybolmuş.

Not: Olay Afyonkarahisar'da gerçekleşmiştir, telefonun alındığı yer ildeki KVK Store'un da sahibinin olan ALO SHOP MOBİLE'dır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı