Protein tozu kol kası için yararlı mıdır?

Battleship353

Hectopat
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
443
Makaleler
1
Yer
İzmir / Karşıyaka
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Şu an Öğrenciyim ama Yazılım Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. 15 yaşındayım. Boyum 1.70 ve 73 kiloyum. Kol kası yapmak istiyorum. Dumbell evde bulunmakta ama pek işime yaramıyor. Acaba protein tozları veya vb. enerji verici maddeleri kullansam önemli bir yararı olur mu? Başka önerileriniz var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kilon biraz fazla gibi geldi. Bende 15 yaşındayım 2-3 yıl önce 2-3 hafta 5 KG'lık dambıl ile çalıştım. O zaman etkisini hissetmiştim.
 
Protein tozu oldukça etki gösteriyor elbette fakat kesinlikle gereken bir şey değil. Yani protein tozu kullanmadan çalışmalarına devam etmenin bir eksikliği olacağını sanmıyorum. Eğer uzun süre sonra hala çalışmayı bırakmamış olursan başlasan daha iyi olur.
 
2 yıl profesyonel body yaptım. Kollarım 30'dan 39'a çıktı. Fazlası yakışmadığı için bıraktım. 2 yıl boyunca Optimum Gold Standart protein ve Dymatize Super Mass aldım her ay iki kutu. Yanında kutularca damar genişletici, amino asit kullandım. Bilinçli olunca faydası çok. İki kere check-up yaptırdım bürün değerlerim normal çıktı. Sağlığa gram zararı yok.

Şimdi protein ihtiyacının %30'unu tozla karşılaman lazım. Antremandan sonra kaslardaki glikojen depoları boşaldığı için antreman biter bitmez, protein + karbonhidrat tozu içmen gerek. 1 saat sonra da sağlam bir yemek yemen gerek. Bu sayede kaslarında hacim elde edersin. Tabiki yaptığın antreman kaslarına hacim vermeye yönelik olmalı. Hergün aynı saatte uyku da şart.

Kaslar antremandan sonra 1.5 saat içinde beslenmezse gelişme elde edemezsin.

Ayrıca antremandan önce enerji depolamamışsan fazla antreman kaslarında yıkıma yol açar, o ölçüyü her antremanda tutturman lazım.
 
Doğal olarak çalış. Ayrıca tek bir nokta da kas yapmaya odaklan ma. Tüm vücudu çalıştır (Dambıl, mekik, şınav, barfix vb.). Ayrıca ilk önce kendini ısıt. İmkanın var ise spor salonlarına git. Biraz kilo ver istersen. Çünkü protein tozları kilo başına alınıyor. Sana pahalıya mal olabilir. Bilindik markaları al. Merdiven altı markalardan kaçın. Doğal olarak protein alırsan yaptığın kaslar daha uzun süre kalır.
 
18 yaşından küçüklere protein tozu tavsiye edilmez. Yaşın küçük daha internetten dambıl ile çalışma programlarına bakıp uygulayabilirsin.
 
Protein tozunu açıklayayım ; protein tozu günlük alamadığın protein ihtiyacını karşılamak içindir , piyasada çok fazla zararlı ürün bulunmakta bunun çok azı sağlıklı ürünler .Bende 16 yaşındayım 53 kilodayım 1,75 gibi falan boyum var oturunca çok şişman gözüküyorum ayağa kalkınca kalıplı ruslar gibi duruyorum :D bence öyle birşey deniyeceksen sağlamca araştır piyasayı zaten tozu alınca oturduğun yerden kas yapmayacaksın yine çalışacaksın 1,2 yıl anca öyle ulaçacaksın amacına (tüm vücut için geçerli).
 
Doğal yapay diye birşey yok. Tozun esprisi kas yıkımını minimum düzeye indirmek. Sınav dönemi yemek düzenim bozuluyor toz ile neredeyse kayıpsız atlatıyorum.

Peynir altı suyunun kurutulup konsantre hale getirilmesi mi yapay ? Ben 80 kiloyum, ağır antreman yapıyorum, göğüs çalıştığım günler özellikle. Antrman günü kilo başına 1.8 - 2 gram protein ihtiyacı var antremanın hakkını veren bir sporcunun. Benim 160 gram protein almam için 800 gram tavuk yemek lazım. Kaldı ki tavuk proteini sindirilmesi kolay bir şey değil. Öyle olsa bile kim her antreman günü 800 gram tavuk yiyebilir ? İkinci sorun, bu protein sindirildiğinde yüzde kaçı kaslara gidiyor ? Yumurta pretini yani egg-albumen, sindirildiğinde %99'u kaslara gidiyor.

Doğal beslen diyorsun ya, bir yumurtada 6 gram protein var, öğün başına zaten sınırın var. Hadi diyelim doğal beslendin antremandan sonra 1.5 saat içinde kaslarını beslemen çok zor. Yaptığın antremanın yarısı boşa gidecek.

Maddi durumun yoksa hiç alma. Bir iki ay bir iki kutuyla olcak iş değil. Toz kullanmadan da yapsan bırakınca gidecek.
 
Evde dumbella çalışıyorsun anladığım kadarıyla googledan kol için hareketlerin yapılışına bakabilirsin örneğin alternative dumbell curl, hammer curl, concentration curl hareketlerini yapabilirsin evde. Salonda çalışmadığın için beslenmene dikkat edip yani protein ağırlıklı beslenip toza ihtiyacın olmayabilir evde çalıştığın için söylüyorum ama tozun faydası var ve bilinçli kullanıldığı sürece sıkıntı olmaz. @Oğuzhan Yıldırım da durumu gayet güzel açıklamış onun dediklerini de göz önünde bulundur kolay gelsin :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı