İsrail'e Jet Yakıtı İhraç Ediyoruz

Model uçak motorlarımızda yakıt olarak kullandığımız metanolde yağ olarak %18 civarı saf hint yağı kullanırız. Saf hint yağı oldukça pahalı olduğundan birkaç sene önce sentetik muadil arayışında çok daha ucuz olan "jetoil" ile haşır neşir olduk. Bu arada jet yakıtı yani kerosen hakkında da geniş bilgi sahibi oldum. Jet yakıtı, viskozitesi-yanma enerjisi açısından bildiğimiz gaz yağından hallice, pompa mazotunun daha temiz süzülmüşü. Fiyatı 95 oktan kurşunsuz benzinden çok daha ucuz.
 
Kuzey Irak ile bilindiği gibi petrol antlaşması yapıldı.
Biz Kuzey Irak üzerinden alıp bütün Dünya ülkelerine satıyoruz.
Bu giden petrol eğer İsrail'e de satılıyor ise yazıklar olsun.
 
Evet Barzani geçen gün açıklama yaptı Türkiye üzerinden İsrail'e sattıklarını duyurdu. Jet yakıtı farklı ama o bordan yapılıyor, bor da Türkiye'nin stratejik gücü olabilecek ama olamayan bir maden.
 
Bakanlar ve başbakan, yaptıkları açıklamalarda yalanladı. Jetlere satılmadığını söylediler.

Jet yakıtı satıyoruz ama jetler için değil... bunu ilkokul çocuğuna söylesem o bile suratıma bakıp gülmeyi yeğler... yazık, halkımızda ne yazık ki bu cümleyi anlayabilecek kapasite henüz tam olarak var olmamış.
 
Başbakan ve bakanların ne söylediklerini belirttim yalnızca. Tartışma ortamı yaratmayın diye belirtilmiş konu sonunda.
Ben not alıyorum bu dediklerinizi, sadece bu.

Estafurullah, benimde zaten tartışma ortamı yaratmak gibi bir amacım yok... Yalnızca bakanların ne kadar saçma cümleler kurduğunu belirtmek istedim :)
 
Evet Barzani geçen gün açıklama yaptı Türkiye üzerinden İsrail'e sattıklarını duyurdu. Jet yakıtı farklı ama o bordan yapılıyor, bor da Türkiye'nin stratejik gücü olabilecek ama olamayan bir maden.
Bor'un dünya çapındaki ticaret hacmi yıllık 1 Milyar dolardır. Bunun 860 Milyon dolarını Eti Bor İşletmeleri yapmaktadır ve bundan 860 Milyon tl kar elde etmektedir. Böyle olunca borun ticari kullanım alanlarını hiçbir ülke genişletmiyor haliyle iş sadece Türk mühendislere kalıyor. İnşallah bu kullanım alanı daha da genişler ve borun bir hammadde değil de, işlenmiş bir ticari ürün olarak satışı gerçekleşir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı