%100 Disk Kullanımı ve Mavi Ekran

ILeGenD

Kilopat
Katılım
27 Nisan 2014
Mesajlar
236
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hocam ama artık cidden sıkıldım. Tek kelime ile 'SIKILDIM'.
Geçen hafta kurdum pcyi daha yepyeni ama beni deli etmeyi biliyor. Öncelikle
%100 Disk kullanımı alıyorumki uygulamaların kullandığı disk yüzdesi 0.5 civarı.
Mavi ekran alıyorum ve kapanıp açılıyor bilgisayar boot etmemi istiyor ama zaten bir windows 8.1 yüklü!
Ve boot etmemi istedikten sonra boota gir>csm parameterse gir ordan enable etmemi istiyor ama zaten enable anlamadımki ben hiçbirşeyi. Bazı forumlarda bios pilini çıkar 10dakika beklet felan yazılmış başka mağdurlara sata kablosunu çıkar tak yazılmış. Sata kablosunu çıkarıp taktığımda tekrar windows yüklememi istemeden sorunsuz açılıyor.
İlk 2defa aynı hatayı verdiğinde umursamadım 3.de konu açarım dedim açmadım ama artık bunaldım ya. Caviar Blue sipariş ettiğimin güne lanet olsun. Cpu Ram Gpu bu kadar stabil çalıştırken ne varda ortaya bu hdd girip bozuyor herşeyi.
@Recep Baltaş

20140711_130711[1].jpg


fff.png
 
Dediklerinizi uyguladım format attım, 8.1 update 1 yükledim, sonra onu etkinleştirdim KMSpico kullanarak. Bios güncelledim, diğer driverleri güncelledim. Yaptımda yaptım açıkçası. Ama, sürekli %100 değil fakat bir proram açtığımda 0,2 mb kullanan bir programın diski zorlaması beni gerçekten sinir ediyor. Az önce rust'a girerken internet açıktı, fraps açıktı(video çekmiyorum) steam açıktı fakat yine kişisel bilgisayarınız diye zırvalamaya başlayıp mavi ekranı verdi elime.

Benim anlamadığım şu, bana şunu detaylı şekilde açıklar mısınız ?
Neden mavi ekran verdiğinde sistem restart olduğunda bios'a girip sata ayarlarına baktığımda sata 1 boş gözüküyor? Sata kablosunu çıkarıp takıyorum hdd bölgesindeki düzeliyor. Peki neden sata 1'i boş görüyor, mavi ekran verdiğinde ? Sata kablosunda mı sorun var diyerekten başka kablo takmıştım anakart kutusundan ama nafile.
2. Haftasını doldurdu sistemi toplayalı, Vatan'ı arayıp geri iade edip değiştirilmesini mi isteyeceğim ? Caviar blue denen şu başbelası şey'in sorunlarından kurtulmak için ?
Yoksa Windows 7 mi kuracağım ? Ne yapacağım artık çözüm göremiyorum.

Ramdisk Plus indirdim ama etkinleştirmesini çok aramama rağmen bulamadım.
Keşke şu hdd'yi kasadan çıkarıp çekiçle vura vura kırma cesareti gelse keşke.
Bu arada hd tune ile error scan taraması yaptım %1 damaged buldu.
Bu da hdtune'un gösterdiği sağlık:

lanetdisk.png
 

Dosya Ekleri

  • lanetdisk.png
    lanetdisk.png
    24,4 KB · Görüntüleme: 401
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yine ben.
Öncelikle mutlu mutlu bilgisayarı açtım. Chrome'u açtım sonra skype'a bir bakayım dedim skype'a girdim. Ve o anda donup kaldı bilgisayar. Kasanın üstündeki hdd led birden söndü. Kişisel bilgisayarınız diyerek mavi ekranı verdi. Tekrar açılırken lütfen bir işletim sistemi yükleyin cinsinden yazılar geldi İngilizce. Tabi artık bende alışkanlık olduğundan kasanın vidalarını söküp sata kablosunu çıkarıp taktım.

Bilgisayarı çalıştırdırdım açıldı normal şekilde. C/Windows/Minidump dosyası oluştumu diye bakmak istedim fakat aklıma şu geldi mavi ekran verdiği anda hdd bloke oluyor. Sata kablosuda takılı değilmiş gibi gözüküyor.
Minidump dosyasını nasıl oluşturacak ki ?

Wd Facebook sayfasından sordum şöyle, şöyle diye ürünü İstanbul'daki şubemize yollayın, garanti kapsamındaysa yurtdışından yeni bir ürün getirilip ürün değişimi yapılır 15-30 gün içerisinde dendi. Açıkçası yollamakta istiyorum Wd'e, Vatan Computere pek güvenim kalmadı. Bana kutusunda yollamadıkları için şu Caviar Blue'yu.

@Murat5038
Size sormak istediğim minidump dosyasını elle oluşturabilirmiyim ? Bir program tarafından?
Ve ürünü Wd'e yolladığımda, (ürün çalışıyor ama zorlandığında bloke oluyor) Wd Hdd'yi bir teste sokup bana bu ürünün birşeyi yok diyerek geri yollayabilirler mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem
Buradan gelişmiş sistem ayarlarına gir.
Başlangıç ve kurtarma bölümündeki "Ayarlar"a gir.
"Hata ayıklama bilgisi yaz" kısmından "Tam bellek dökümü"nü seç.
Bilgi döküm dosyası kısmına sorunu olmayan bir belleğin ve sorun çıkan zamanda çıkartmayacağın bir disk veya bellek ismini yazacaksın.
Örneğin F: diski yani usb belleğin yolu.
F: diski ise içine MINIDUMP adında klasör aç.
Dediğim boşluğa ise bunu yaz tabi kendi diskine göre düzenle.
F:MINIDUMP yazıp entera bas.

Ve ürünü Wd'e yolladığımda, (ürün çalışıyor ama zorlandığında bloke oluyor) Wd Hdd'yi bir teste sokup bana bu ürünün birşeyi yok diyerek geri yollayabilirler mi ?
Evet yollayabilirler.
 
Evet 40dakika önceki mesajı yazmadan önce kontrol etmiştim. Şuan kafama başka birşey takıldı. Hd Tune'u güncelledim ve health kısmında sorun gözüktü :
zx.png
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı