R9 270x için 500w yeter mi?

Ömercan06

Kilopat
Katılım
24 Haziran 2014
Mesajlar
110
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
500W Corsair güç kaynağı R9 270x için yeter mi arkadaşlar? İşlemcim fx6100, 8gb ram.

500-600 tl civarı ekran kartı önerisi olan sevgiler.
 
W diğer donanımlara da bağlı. İşlemci anakart, hdd, ramler, sürücüler... Normalde 500 w yeter, ama PSU'nun peak ve real değerleri önemli. Peak 500 W ise sorun yaşayabilirsiniz, real değerlerine bakmalısınız. PSU'lar da akım şemasını gösteren bir grafik olur ona dikkat edin. Piyasa da özellikle kalitesiz PSU'larda (kaliteli markalar peak değerlerini vermekten çekinmezler, kalitesiz markalar gizlemeye çalışır) bu aldatmaca çok olur, etiketinde 500 w yazar ama voltmetreye bağladığınızda hiçte öyle değildir durum. Psu alırken buna dikkat edin.

Corsair, Zalman, Xılence, Cooler Master gibi kaliteli PSU'lar tercih edin. Dediğiniz ekran kartını muhtemelen yüksek bir sisteme yerleştireceğinizi varsıyorum ben, bu yüzden gerçek değer min 700 w bir psu tercih edin. İleri de Crossfire yapabilir ve başka donanımlar ekleyebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı