Casper Laptop Isınma Problemi

mertkoray

Kilopat
Katılım
18 Haziran 2014
Mesajlar
127
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, Casper marka laptopum var. Film izlerken veya müzik dinlerken bile fandan sesler geliyor. Bir program ile sıcaklığı ölçtüm. Sanırım değerler yüksek. Çözüm nedir acaba ?

Dok1V3.png

onz5PX.png

vYoGdA.png


Düzenleme: Arkadaşlar laptobun 1 aylık bir garantisi kaldı. Ben uğraşmayıp garantiye göndersem gerekli bakım yapılır mı ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bakım yaparlar garantiye gönderirsen içini temizliyip geri gönderirler sana. Kaliteli bir laptop soğutucu kullan çin malı olursa ters üfleme yapıçagı için yarardan çok zararı oluçakdır sana. Başkada bişey yapamazsın zaten.
 
Evet bakım yaparlar garantiye gönderirsen içini temizliyip geri gönderirler sana. Kaliteli bir laptop soğutucu kullan çin malı olursa ters üfleme yapıçagı için yarardan çok zararı oluçakdır sana. Başkada bişey yapamazsın zaten.

Bu değerlere göre bakım şart değil mi ? Şu an size yazarken bile rahatsız edici bir fan sesi var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Notebooklar da yüksek ısı sorununun birinci sebebi içerisindeki ciddi tozlar sebebiyle hava akım deliklerinin kapanmasıdır.
iç komponentlerinin temizlenmesi ısıyı düşürür. ama notebook'un işlemcisi, ekran kartı ve ramleri giriş seviyesinde ise sistemde yaptığın işlemlere göre yine ısıyı normalden fazla yükseltecektir. Peki bunun bir zararı olur mu? Bence bunun garantisini kimse veremez, fan dediğimiz şey aslında donanımı soğutmaya yarayan şey değildir, ısıyı dengede tutar. Aniden ısınan ve aniden soğuyan bir donanımdan korkmak gerekir, ani ısı, ani soğuma donanımı kullanılamaz hale getirebilir. Belli seviye de düzenli olarak artan ısının ben bugüne kadar bir zararını görmedim şahsen ve hiç bir ısı pcb yi eritecek dereceye ulaşmaz. Ama uzman bir elektronikçi olmadığım için yüksek ısının donanıma zarar vermeyeceğini hala garanti etmem. Yalnız donanımın ani ısı yükselteceği durumlarda fanlar ısının dengeli artışını sağlayamazsa asıl bu durumda donanım tehlikeye girer. Isı'dan dolayı sistemim kapandı, zarar gördü diyenlerin sebebi de dengesiz ısı artışıdır. Isı artışından değil, dengesiz ısı artışından korkmalıyız. Kalitesiz soğutma sistemleri, bir süreden sonra bu ısı dengesini sağlayamayabilir.

Mesela overclock yapanlar soğutmaya çok önem verir, aslında bunun da adı soğutma değildir, ısıyı dengelemektir. Overclock sistemler de donanım aniden yüksek enerji harcayabileceğinden aniden ısıyı yükseltir, normal fan sistemi bu ısıyı kontrol edemez.

Biraz uzun oldu ama fan ve ısının mantığını anlatmak istedim.

Kısacası siz, notebook'un içini temizlettirin ve kaliteli bir notebook fanı ile ısıyı minimum dengede tutun. Notebook'un zorlandığı uygulamalarda'da kasmayın. Donanımda tozlanma iyi değildir, tozlar'ın ısı'dan daha çok zararı statik elektriklenmeye yol açmasıdır.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı