LG 42LA640S Wi-Fi Stream Sorunu

XanthiN

Kilopat
Katılım
27 Ağustos 2013
Mesajlar
1.918
Çözümler
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mühendis
Merhaba,

telefonum ve TV'm aynı ağa bağlı. Eskiden telefonumun YouTube uygulamasından direk olarak görüntüyü TV'ye aktarabiliyordum (programın tepesinde çıkan ekran tuşundan TV'yi seçerek) fakat şu an ne olduysa bu özelliğe erişemiyorum öyle bir tuş yok. Aynı şekilde telefonumun galerisinden fotoğraf seçip aktara basıyorum cihaz seçin sekmesinde TV gözükmüyor.. Youtube vs. stream özelliği içeren programlar ağda TV bulunamadı diyor ama TV'm Wi-Fi'e bağlı ve hiçbir sorun yok ! (İnternet gerektiren uygulamalar düzgün çalışıyor).

TV internete bağlı ama sanki ağa bağlı değil, Sizce bu neyden kaynaklanıyor olabilir ayarı nedir, ayrıca modemden olabilir mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı tv bizde de mevcut. Dediğiniz sorunların bazıları bende de oluyor. Örneğin ağda tv gözükmüyor vb. Kablo ile bağladığımda sorun kalmıyor. Sanırım tvnin wifisi zayıf.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı tv bizde de mevcut. Dediğiniz sorunların bazıları bende de oluyor. Örneğin ağda tv gözükmüyor vb. Kablo ile bağladığımda sorun kalmıyor. Sanırım tvnin wifisi zayıf.

Kablo ile bağlama şansım yok malesef, internet bağlantısında problem yok fakat TV ağda görülemediği için yayın ve fotoğrafları aktarıp TV ekranında izleyemiyorum. Bu sorun sürekli var, eski modem kullanırken hiçbir problem yaşamadık şu an yeni modemde böyle bir sorun oluştu. Modem arayüzünde herhangi bir ayar var mıdır acaba ?

Arkadaşlar sorunu buldum , modem.

Evimde bir tane arızalı sürekli kopan modem (AirTies RT-211) var, o modemden TV ve telefonumu bağladım. Telefondan fotoğrafları ve YouTube uygulamasına girerek TV'e görüntüyü şu simge ile sorunsuz yansıtabiliyorum ;

image.jpg


Daha sonra yeni aldığım sağlam modemimi (TPLINK TD-W8151N) kurdum ve TV & telefonumu ağa bağladım. Fotoğraf aktarmak için tuşa bastığımda cihaz seçin ekranında TV bulunamadı, aynı şekilde YouTube uygulamasında yukarı resimdeki stream tuşu bile çıkmadı.

Buradan şu sonucu çıkardım, modem ayarlarında bir problem var veya modemim bu özelliği desteklemiyor (uzak ihtimal).

Bu özelliği açmak için hangi ayarları yapmak lazım ?

___________________________________
Modem problemi olduğu için Konuyu şuraya açtım ;
TPLINK TD-W8151N Ağdan TV'ye Veri Aktarım Problemi (Stream) | Technopat Sosyal
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ÇÖZÜM

Probleminiz ile ilgili modeminizin paylaşım ayarları için modem arayüzünde aşağıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz. Cihaz ara yüzüne ulaşmak için (192.168.1.1) Ara Yüzü Ayarları>Kablosuz sayfası içindeÇoklu SSID Ayarlarında QSS/WPS Kullanın>Hayır işaretleyiniz, Access Point Ayarlarında Kanalı 1,6 veya 11 yapınız ve sayfadaki Kaydet butonuna basarak ayarlarınızı kaydediniz. Güvenlik düzeyi yüksek olduğu için şifreleme türünü WPA2 değil sadece WEP-64Bit veya WPA-PSK olarak yapılandırınız. İşlemler için aşağıda yer alan şablonu inceleyebilirsiniz.

image001.png
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı