Çözüldü RAM Takviyesinden Sonra Sistem Kasması !?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İki farklı bios için default ayar ekranı ile ilgili resim gönderiyorum seninki hangisi ise ona göre yaparsın farklı bir bios ise mantık aynı. Default enterle ve save exit yap.

BIOS_Exit_LoadOptDefaults.gif
bios_settings02.jpg
 
Arkadaşım kusura bakma burada toplam belleği gösteriyor. Şu resimdeki kırmızı okla gösterdiğim yerdeki kısımlara tıklayıp bir ekran görüntüsü daha ekleyebilir misin?

123.jpg
 
Hem Mhz değerleri hemde CL değerleri farklı. Tam performans alamaman normal. Aldığın belleği takılı olan belleğine uygun olarak değiştir yada elindekileri satıp 2x2Gb Ddr2 Ram alabilirsin.
 
Evet değiştirme imkanın varsa değiştir. DDR2 800MHz CL5 bir RAM ile değiştir yada aynı RAM'den bir tane daha al 800MHz'li olanını çıkart. Son olarak doğru yerlere takıyorsun değil mi? ikisi de ya sarı slotlarda yada kırmızı slotlarda takılı olması lazım anakartını doğru bulduysam.
c9ec_6.jpg
 
Evet değiştirme imkanın varsa değiştir. DDR2 800MHz CL5 bir RAM ile değiştir yada aynı RAM'den bir tane daha al diğerini çıkart. Son olarak doğru yerlere takıyorsun değil mi? ikisi de ya sarı slotlarda yada kırmızı slotlarda takılı olması lazım anakartını doğru bulduysam.
c9ec_6.jpg

Anakartım doğru fakat ben aynı renklere takmıyorum birbirine yakın olup ısınmasın diye. Orda mı bir hata yapıyorum ? :O
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı