DELL Değişim Rezaleti!

Sadaret

Hectopat
Katılım
19 Haziran 2014
Mesajlar
154
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
İyi forumlar. Yazıyı okuyup yardımcı olacak herkese teşekkür ediyorum.

23.06.2014 Tarihinde pcdepo.com dan DELL İnspiron 15 3542 model bir dizüstü bilgisayar aldım. FreDos aldım ve hemen buradan indirdiğim Windows 8.1'i yükledim. Driverleri yükledim sonra Driver Power State Failure mavi ekran hatası verdi. Forum'a başlık açmıştım yazılımsal mı diye @Murat5038 ağabey sağolsun yardım etmişti. BIOS vs güncellendi ama yine aynı hatayı aldım.
Gelelim asıl konuya;

27.06.2014 tarihinde bilgisayarı Koç Sistem'e teslim ettim. Öğrendiğim kadarıyla burası DELL servisiymiş. Hatayı anlattım ve eğer donanımsal bir sıkıntı varsa ürün tamiri değil değişimini istiyorum diye belirttim. Oradan ayrıldım ve evime geldim. Ertesi gün aradım ve bana harddiskin değişeceği gözüküyor dendi. Ben de tekrardan ürünün yenisini istediğimi belirttim. İki gün sonra tekrar aradım ve harddiskin değişeceğini söylediler bana. Durumu tekrar anlattım ve yeniden yeni ürün istediğimi söyledim. Daha sonra bu böyle devam etti. Bilgisayar serviste tamir edilmiş duruyor ve değişim formu bekliyordum. Müşteri hizmetleri de bekleyin diyip duruyordu. Canıma tak etti bi süreden sonra ben de bastım Küçükyalı'ya gittim tekrardan. Orada yetkili olan Bedahettin (Müdür'müş) beyle tanıştık sorunumuzun halledileceğini söylediler tekrardan kayıt yaptılar vs. bu olay (tam tarihi hatırlamıyorum) geçen hafta Perşembe gerçekleşti. Pazartesi günü müşteri hizmetlerini aradım ve bana böyle bir başvurunun olmadığını söylediler :) Tekrardan Küçükyalı'ya gittim bu sefer de değişim konusundan sorumlu bi bey geldi sanırım adı Onur'du. O da en kısa sürede hallolacağını söyledi. Hâlâ bekliyorum. 2 gün sonra 30 gün olacak. Sanırım 20 iş gününü de geçmiş bulunuyor.

Değişim konusunda da 20 iş günü içersind cevap verilmesi gibi bi zorunluluk var mı? Çünkü Amerika'daki Ana Merkez onaylayacak gibisinden bir şeyler söylediler bana.
Dell Değişim Talebi! Başlıklı Şikayet
Şikayet var şikayet linki.
Yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.
@Recep Baltaş Abi sen de bir bakarsan konuya çok sevinirim :)
İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım heralde Laptop'ın teknik serviste iken adamlar bir şeyleri kurcalayıp bozmuş olabilir.
Genelde mağazalar bu gibi durumlarda müşterileri oyalarlar.
Seni de bayağı oyalamışlar 30 gün oldu diyorsun.
30 gündür bekliyorsan demek ki Laptop'ta önemli bir şeyler bozmuş olabilirler ve bunu tamir etmeye uğraşıyor olabilirler.
Çözüm beklemekten başka bir şey değil sanırım.
Çok fazla uzarsa dava edersin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı