GTX650Ti Sistemime Anakart + İşlemci Tavsiyesi

Can Çakmak

Kilopat
Katılım
24 Şubat 2014
Mesajlar
234
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, yakınlarda GTX650Ti Boost satın aldım. Fakat oyunlarda istediğim performansı alamıyorum. Çoğu arkadaş darboğaz dedi. Ben de anakartımı yenilemeden işlemci alamayacağım için ikisini de yenilemek istiyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir ? Bütçem 400 TL civarında.


  • İşlemci:Core2DUO E7400
  • Anakart:ASUS p5kpl amse
  • Ram: DDR2 4GB Kingston 800MHz
  • PSU: High Power 460W
  • Ekran Kartı: ASUS GTX650Ti Boost
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla bütçe sınırlı ve bu arkadaşlar sana Fx 6300 aldırmaya çalışıyor. Fx 6300 alman overclock yapmadığın takdirde sana hiç bir şey katmaz. Overclock yapabilmen için ise
1.Kaliteli bir anakart
2.İyi bir soğutma sistemi
3.İyi bir güç kaynağı

Bunlar gerekir. Bunlardan bir tanesi bile olmaz ise Fx 6300 almanın hiçbir anlamı kalmaz. Bunları alabilecek ekonomik durumun da yok gördüğüm kadarıyla. O yüzden i3 4150 + H81m p33 işini görecektir.
 
Kardeşim. Sen beklediğim performansı alamadım demiş ama kimse sana GTX 650Tİ'den beklediğin performans ne diye sormamış. Hangi oyunlarda kaç fps alıyorsun? Hangi ayarlarda alıyorsun? Core 2 Duo E7400, Gtx 650Tİ'ye darboğaz yapmaması lazım. Yukarıda arkadaş "Fx 6300 alman overclock yapmadığın takdirde sana hiç bir şey katmaz" demiş. Fx 6300 o.c olmadan Gtx 780Tİ'yi darboğazsız bir şekilde çalıştırabiliyor. Gtx 650Tİ'yi hayli hayli çalıştırır. Oyunlarda işlemciye o.c atmanın sana hiç bir faydası olmayacaktır. Sen hangi oyundan hangi ayarda hangi fps'yi aldığını bize söyle, inceleyelim.
 
Mesela BF3 Mediumda arada kasma yapıyor. GTA4 Tüm ayarlarda işkence. Watch dogs 10 fps oluyor. Oyunların hepsi orjinal. Sürücülerim de güncel. Senin gibi bazıları darboğaz olmaz diyor. Bazılarıda darboğazdır yeni işlemci RAM anakart al diyor sorun nedir anlamıyorum. PSU 460 W
 
İşletim sistemini Windows 8.1'e terfi ettir kardeşim. Çok fark ediyor. Muhtemelen sorununuz çözülecektir. Darboğaz yapmaz o işlemci o karta.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı