Kali 1.0.7 Kurulum Hatası

ekinnemre

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2014
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kali Linux'un 1.0.7 sürümünü sanal olarak Wmware Workstation' a kurmaya çalıştım. İlk kurulum tamamlandıktan sonra siyah bir ekran geldi ilerlemedi. Bu kurulumu yaparken sistem kurulumundan sonra ki şu soruya hayır cevabını vermiştim:

"Paket Yöneticisini Yapılandır."
"Ağ yansısı Cd-ROM'dakilere ilava yazılımlar kurmak için kullanılır. Ayrıca mevcut yazılımların yeni sürümlerine erişmeniz mümkün olacaktır. Bir ağ yanlısı kullanılsın mı?"
Ben bu soruya hayır cevabını vermiştim. Daha sonra siyah ekran geldi ve ekranda başka herhangi bir şey görünmedi.

Bende yeniden kurdum bu sefer o soruya "evet" yanıtını verdim. Ancak bu seferde "Kötü Debian Uyarısı" şeklinde bir yazı geldi. Altta kısa bir açıklaması var.

"Kötü Debian Uyarısı"
"Belirtilen debian arşiv yanlısı kullanılmaya çalışırken bir hata oluştu.
Olası sebebler arasında uygunsuz yansı seçimi, yansıya ulaşılamaması (güvenilmez bir ağ bağlantısı buna neden olabilir) olabilir. Yansının arızalı olması (örneğin release dosyasının hatalı olması nedeniyle) ve yansının uygun Debian sürümümünü desteklememesi vardır.
Ek ayrıntılara var/log/syslog dosyasından ya da numaralı sanal uçbirimden ulaşılabilir.
Belirtilen yansıyı kontrol edin ya da farklı bir yansı deneyin."
(Alt kısımda geri dön ve devam şeçenekleri var)

İşte sorun bu biraz uzun anlattım ama tam anlaşılması için :)
Nedir bu debian yardım ederseniz sevinirim.
 
Debian Kali Linux'un taban olarak aldığı bir başka Linux dağıtımıdır. Ayrıca Ubuntu ve Linux Mint'te Debian ile aynı tabanı kullanır. İsterseniz Debian deneyebilirsiniz, fakat hem user-friendly (Kullanıcı dostu) değildir hemde kararlı sürümünde eski ve sorunsuz yazılımlar tercih edilir.

Bir sorum var, o siyah ekran nasıl bir şeydi?
 
Nasıl yani ben Kali Linux'un farklı bir sürümünü mü indirmişim? Kali Linux'den 64 bitlik sürümü indirmiştim sanmıyorum yanlış sürüm olduğunu.

Siyah ekran bomboş siyah ekrandı fare filan görünmüyordu. Bir tane beyaz çizgi yanıp sönüyordu sadece onun dışında başka bir simge, sayı, rakam vb. bir şey yoktu.


Bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim. Çünkü kurulumu tamamlayamadım. Buradan cevap gelmesini bekliyorum.
 
Kali 'nin son çıkan sürümünü kulllan. Bios dan sanallaştırma desteğininin olup olmadığına bak. Birde kali kurarken diski bir partition yap. ayrıca yeni bir tty ekranında dmesg çıktına bakmak lazım.
 
Ben indirirken Kali Linux'un son sürümü 1.0.7 idi zaten. Ama kısa bir süre önce 1.0.8 sürümü çıkmış galiba ama sorun sürümden mi kaynaklanıyor??? Benim Kali'yi kurmak için izlediğim video da kuran kişi 1.0.7 sürümünü sorunsuz bir şekilde kurmuştu. Yani bu "Kötü Debian" her neyse bu hatayı bende verdi...
Sanallaştırma desteği derken kastedilen nedir benim tam bir bilgim yok ama daha önce bilgisayara yine sanal olarak Backtrack 5r3 ü kurmuştum ve sorun çıkarmamıştı. O yüzden söylediğiniz gibi bir sorun olacağını sanmıyorum.
Kali Linux'a kurarken 9 gb'lık bir alan vermiştim. Verdiğim disk alanını biçimlendirdim ve daha sonra dosyaları kopyaladım.
"Ayrıca yeni bir tty ekranında dmesg çıktısı" derken ne yapılması gereken nedir anlayamadım. Soruyu biraz açabilirseniz cevap vermeye çalışırım... Benim Kali hakkında pek bilgim yok, o yüzden soruyu tam olarak anlayamadım...
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı