Araba Toplamak Diye Bir Şey Var Mı ?

Araba toplamak şöyle olur, eski bir araç alırsın daha plakası duran götürürsün sanayiye kaportasını, boyasını, motorunu sıfırdan veya 2 el (çıkma) parçalarla düzeltirsin buna araba toplamak denir. (biz daha yeni murat 131 topladık):D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi var; bir adet amerikan ve w124 merso topladım. Oldukça stressli olabilen, işin sonunda ise, güzel bir iş çıktıysa süper tatmin olunan bir iştir. Ama genelde para cüzdan düşmanıdır. Topladığın araca ve senin ne kadar kalite beklediğine göre değişsede, bugün kaliteli bir boya bile ortalama 5000lira tutuyor. Araba egzotik yada eski amerikan vb. bir araçsa 10.000lira gibi rakamlar var. Döşeme, elektrik, motor, kaporta derken... :)
 
Evet var. Araba ve motor toplanılıyor.
Ülkemizde var mı dersen yok ama Amerika'dan vs modifiye parça getiren modifikasyon yapan yerlerden bağlantı kurup bu parçaları edinebilirsin.
 
Var ancak genel olarak Türkiye bize her türlü zorluğu sağlamaktan hiç çekinmiyor bu alanda da, Her arabanın her parçası yok çünkü ikincisi maddi durumunun iyi ve her koşulda bile yetmesi gerekiyor. Son olarak ta usta faktörü ele alınır kaliteli usta arabaya bakmaz ise o arabanın tadı olmaz.
 
Yeni Zelanda veya Avustralya'da olan bir tanıdık zamanında Caldina GT-T toplamıştı. 550 beygir civarı almıştı motordan. 2-3 sene önceydi herhalde? Şimdi zamanını eski Corolla'lar alıp, onlarla uğraşmakla geçiriyordur kesin.
 

Geri
Yukarı