4x2 RAM mi daha verimli Tek 8 GB RAM mi daha verimli ?

KraToR

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2014
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Önclikle Merhaba İyi bayramlar. Ben RAM alıcam. Daha doğrusu bilgisayar toplıcam da rami 4x2 mi almalıyım yoksa tek olarak 8GB mı almalıyım?

Ben şu linkdeki rami almayı planlıyorum:
Gskill 8Gb Ripjawsx Ddr3 1866Mhz Cl10 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

Ama 4x2 mi daha iyi olur performans olarak yoksa 8GB tek ram mi? Ben bide şöyle düşünüdm alacağım ana kartda 2 ram slotu var ilerde rami 16gb yapmak istersem 8gb ram daha uygun olmaz mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4X2 al. Tek modüle göre biraz daha performanslı olur ve daha az ısınır. 4 Ram slotu varsa ilerde ihtiyaç duyarsan ve 8 GB alıcam dersen yine 4x2 alırsın ve 16 da uzun bir süre idare eder. Daha ilersine de yeni sistem toplarsın artık. :D
 
4x2 daha iyi ama performans açısından gözle görebileceğiniz kadar fark olmaz ama birbirlerine yardım edeceği için daha verimli çalışır
 
Ağır bir koliyi paylaşarak mı kaldırmak daha iyidir, yoksa tek başına kaldırmak mı? Yani cevap 4X2 ram almak.
 
Aralarında fark olmayacaktır, boşuna RAM slotunu işgal etmekten farklı bir şey yapmazsın. Sonuçta ikisi de aynı güçte ilerde bir tek 8GB RAM daha alıp keyfine bakarsın, dual channel olmayacaktır ilerde yükseltme yapacağın zaman fakat RAM slotun boş kalmış olur ve paranda cebinde kalır. 2x8 RAM almak yerine tek 8GB RAM daha eklersin ve 16 GB RAM'ın olmuş olur.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı