Windows 8 harici ekran kartımı kullanamıyorum

Katılım
3 Temmuz 2014
Mesajlar
229
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Öncelikle hepinize merhabalar, şimdiden teşekkür ederim verceğiniz cevaplar için. Gelelim sorunuma.

Ben Windows 8 kurdum 1 gün oldu, önceden de vardı Win8 ama üstüne Win7 kurmuştum, Win7'nin üstüne kurdum Win8'i. Bu arada orijinal Windows'um. Önceden format attıktan sonra ilk yaptığım iş sürücüleri güncellemektir. Driver Booster ile tüm hepsini kurdum üstüne tek tek elle kontrol ettim, hep yaptığım 2. şey ise Nvidia denetim masasından 3d genel ayarlarını ''Yüksek Performanslı Nvidia işlemcisi'' yapmak olurdu.

Her neyse formattı attıktan sonra da yine yaptığım şeyler aynı oldu. Sonra oyunlarımı kurdum. Oyuna girdim, acayip bir kasma oldu. Ben bu sorunu bu 3D ayarlarını bilmeden öncede yaşadığım için Entegre işlemci ile çalıştığını anladım. Hemen Nvidia denetim masasına gittim. Baktım 3D ayarlarına ve ''Otomatik Seç'' seçeneğinde kalmış. Ben bunu tekrar ''Yüksek Performanslı Nvidia işlemci'' seçeneğine çevirdim uygula dedim ve kapatıp tekrar girdim. Yine otomatik seçte kalmış

-Ve bir ayrıntı fark ettim CCleaner kullanırken GT635M yazardı şimdi ise Intel HD Graphics 4000 yazıyor. Buyrun bu da resmi:
bandicam 2014-08-01 12-22-31-064.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia Optimus teknolojisini kullanıyor, yani iki ekran kartı arasında otomatik geçiş yapıyor. Oyun oynamadığın zaman HD Graphics kullanıyor daha az güç tüketiyor. Böylesi daha iyi. Diğer soruna cevap ise masaüstünde HD Graphics kullanıldığı için göstermesi normal.
 
Hayır ben hep bunu ayarları hep yapıyordum ve oluyordu. Bu sorun yeni çıktı artık her girişimde sağ tık, grafik işlemciyi değiştirmek zorunda kalıyorum ve bu yöntem Steam ve Origin oyunları için çalışmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de bazen o tür şeyler oluyor. Optimus devreye girmiyor vs.. Nvidia Denetim Masası' ndan 3D Ayarlarının yönetilmesi kısmına gir, program ayarlarını aç, oyununu seç ve alttan yüksek performanslı Nvidia işlemcisi ne tıkla.
 
Sürücü bulma programlarını kullanmayın. CCleaner'da HD4000 görünmesi normal. Siz temiz kurulum yapın ve sürücü yüklemeyin. Gerekli sürücüleri veririz.
 
Uygula ikonuna tıklıyor musun?[/QUOT
Bende de bazen o tür şeyler oluyor. Optimus devreye girmiyor vs.. Nvidia Denetim Masası' ndan 3D Ayarlarının yönetilmesi kısmına gir, program ayarlarını aç, oyununu seç ve alttan yüksek performanslı Nvidia işlemcisi ne tıkla.
Böyle bir sorun bende de var önceleri nvidia kullanıyordu şimdi hd graphics 3000 görünüyor ve nvidia denetim masası diye bir şey yok bilgisayarda marka casper nirvana 15.6 nb
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı