Uzayın seslerini duymak istermisiniz?

Macit Ceylan

Hectopat
Katılım
7 Kasım 2013
Mesajlar
410
Makaleler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzayın seslerini duymak istermisiniz?

Bilindiği gibi uzayda hava yoktur dolayısıyla ses duyulmaz. ses dalgalarının duyulabilmesi veya yolculuk edebilmesi için ortamda katı,sıvı veya gaz bulunması gerekir. Bundan dolayı uzay ortamında kendinizden geldiği kadar çığlık atsanızda sesiniz duyulmaz.

Şimdi size bir soru soracağım, peki ses dalgalarımızı, farklı enerji dalgaları şeklinde oluşturabilseydiniz ne olurdu? Mesela manyetik ya da plazma dalgaları...

Manyetik ve plazma dalgalarını duyacak uygun kulaklarınız varsa uzayda muazzam sesler duyabilir veya gönderebilirsiniz. İşte güneş sistemimizdeki gezegenlerin yaydığı plazmik ve manyetik dalgaların oluşturduğu sesler. Uzayda olan bu farklı dalga boylarını duyabilecek kulaklarımız olan uzay araçları (anten düzenekleri) gezegenlerin yakınlarından geçerken gezegende ve etrafında oluşan enerji dalgalarını kaydediyorlar.

Nasa bu kayıtları insan kulağının duyabileceği frekansları derleyip bir fon müziği ortaya çıkarmış. Evet fon müziği dediğimi aşağıdaki videomuzdan dinleyerek bana hak vereceğinizi biliyorum.

Youtube hesabımıza abone olmayı unutmayın

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
İçim resmen ürperdi seslerden. Çok gizemli, evrenin başka yerlerinde canlı olduğuna kanıt gösterilebilecek sesler bence.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı