Ülkemizin İnternet Sağlayıcılarının Geriliği

Geçenlerde yine steamden oyun indiriyordum. Zaten MAX 400 kb/s. o sırada kuzenimle Facebooktan ekran kartları hakkında tartışıyorduk. Gözüm bir habere ilişti. O anda gözlerim faltaşı gibi açıldı buyrun okuyun :


Danimarka Teknik Üniversitesi’nin elde ettiği yeni teknoloji, tek bir fiber optik kablodan 43Tbps’lik veri akışı sağlıyor. Yaklaşık olarak saniyede 5,4 Terabayt’a denk gelen bu hız ile bir Bluray filmi göz açıp kapayana dek indirmek mümkün.

DTU’nun rekorlara alışkın bir üniversite olduğunu da ayrıca belirtelim. Fiber optik teknolojisiyle veri aktarımında terabit sınırını aşan ilk sistemi 2009 yılında kuran üniversite, 2011’de rekortmenlik ünvanını 26Tbps ile Almanya’nın Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü’ne teslim etmişti.

Ülkemizdeki adil kullanım kotasını dahi saniyeler içinde tüketebilecek bu hız, yakın zamanda evlerimizde ya da ofislerimizde görebileceğimiz türden bir değer değil. Bununla birlikte, daha pratik ve ucuz internet teknolojilerinin geliştirilebilmesinin yegane yolunun böyle uçuk deneylerden geçtiğini de kabul etmek gerekli.

Biz burada 1mb/s'ye çıkması için bir taraflarımızı yırtalım, adamlar saniyede bilmem kaç TB ile indirsin :yumruk:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu internet daha çok bana göre; NASA, İş yerleri yani Şantiye gibi yerlerde gerekli olacaktır. Hadi NASA'da olmasa bile büyük iş yerlerinde kullanılabilecek türlerden. Veri dosyası alıp vermek o kadar kolay bir iş değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar yüksek rakamlar evlere gelmez, arkadaşlarımızın dediği gibi büyük yerlere verilir. Ülkemizde 8 mb/s internet ücretleri bile fazla, burada bahsedilen ise TB/s. Yani aylık bir kaç milyar olur onun ücreti hatta daha fazla :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Konuda da belirtildiği gibi yeni geliştirilmiş olan bir teknoloji ve bu onların indirme hızları demek değil.
İndirme hızları olabilmesi için dünya üzerinde bütün fiber kabloların geliştirilen bu kablo ile değiştirilmiş olması gerekli ISP'ler dahil ve direk omurgaya bağlanmaları ile bu hızda indirme yapabilsinler. Onlarında bu sistemi İnternet üzerinde kullanabilmeleri için çok yol var.

Dolayısı ile geliştirilen bu fiber kablo yapısını ancak kendi iç ağ sistemlerinde kullanabilirler.
 
Dostum indirme hızı iyi güzelde diskin yazma hızını hiç hesaba katmıyorsun.

Turkcell 4G testi yaptı geçen aylarda 900 mb bir hıza ulaştı.

Ben şuan telefonumdan Turkcell'in sınırsız internet paketini kullanıyorum. Telefonumdan dağıtıp masaüstünde kullanıyorum. Bıktım TTnet dolandırısından.

wp_ss_20140805_0001.png
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı