SKiDROW Nedir?

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.053
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
SKiDROW, UbiSoft'un DRM korumasını kırmasıyla bilinen bir crack grubudur. Paranoimia'nın küllerinden doğan grup, işe Amiga oyunlarını kırarak başlamış ve 1990'dan bu yana aktif bir biçimde içerik yayınlamaya devam etmiştir. Grubun dağılmasına neden olan iç çatışmalar başlamadan önce grup iki yıl boyunca Amiga için içerik yayınlamıştır. Daha sonra grubun Blackhawk gibi üyeleri Paradox'u tekrar hayata geçirmek için gruptan ayrılmıştır. 2004 ila 2007 arasında piyasadan çekilmiş gibi görünen grup, 2 Haziran 2007'de Scene'e geri dönerek bu tarihten sonra birçok içerik yayınlamıştır. Bunlar arasında trainerlar, oyunlar ve crack'ler vardır.

Grup her ne kadar çok sayıda oyunu kırıp yayınlamış olsa da oyun piyasasında tam anlamıyla üne kavuşmaları, Ubisoft'un DRM korumasını kırmalarıyla olmuştur. Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic ve Assassin's Creed II bu korumayı kullanan oyunlar arasındaydı ve her iki oyun da diğer birçok oyun gibi SKiDROW tarafından kırıldı. Ubisoft'un ikinci DRM koruması da grup tarafından kırılmıştır. From Dust ve Shaun White Skateboarding bu korumayı kullanan oyunlardı. Grubun en son kırdığı oyunlar arasında resmi çıkış tarihinden 9 gün önce kırıp piyasaya sürdükleri Assassin's Creed: Revelations yer almaktadır.

Grubun Tarihi:

  • 1990 . Skidrow Amiga için içerik yayınlamaya başladı
  • 1991 . Skidrow PC bölümü kuruldu
  • 1991 . Skidrow, The Dream Team ile bir araya geldi
  • 1991 . Skidrow'un PC bölümü dağıldı
  • 1992 . Skidrow'un Amiga ayağı dağıldı
  • 1993 . Skidrow PC dünyasına geri döndü
  • 1993 . Skidrow, High Voltage ile işbirliğine girdi
  • 1994 . Skidrow, High Voltage ile tamaen birleşti
  • 2007 . Skidrow, PC dünyasına geri dönerek ilk ISO'larını yayınladı

Grup, Assassin's Creed II NFO'sunda, Ubisoft sunucularına saldırdıklarıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirmiştir:

ac2_crack_nfo.png
 
Son düzenleme:
Bu tarz elemanlara bayılıyorum. Yaptıkları şey eh, hırsızlık denilebilinir fakat "Dünyayı biz yarattık uleeeyn" edasında dolaşıp son kullanıcıyı sömürmeyi kendisine hak bilen ve bu sömürü için bir ton teknoloji kullanan firmalara çok güzel tokat atıyorlar.
 
Bu tarz elemanlara bayılıyorum. Yaptıkları şey eh, hırsızlık denilebilinir fakat "Dünyayı biz yarattık uleeeyn" edasında dolaşıp son kullanıcıyı sömürmeyi kendisine hak bilen ve bu sömürü için bir ton teknoloji kullanan firmalara çok güzel tokat atıyorlar.

Aslında bu adamların amacı "dünyayı biz kontrol ediyoruz" artistliği yapmak ve oyun firmalarına karşı güçlerini göstermek. Mesela Football Manager 2013 için oyun yapımcısıyla anlaşıp crack yapmama kararı almışlar. Sus payı olarak para aldıkları iddia edilmekte. Karizma denen olgu paraya çevrilebilir nitelikte ve korsancılar bu kadar zahmetli ve tehlikeli bir işe kimsenin kara kaşı kara gözü için girmiyorlar.
 
Merhaba bu kategoriye biraz göz attim. Ünlü bir kac release takimlari hakkinda biyografik bilgileri yayinlamissiniz. Hos güzel ve okudukca vay be dedirttiren yetenekleri var. Yalniz uzun süredir kafami karistiran bir sorum var ve bu soruya henüz net bir cevap bulabilmis degilim. Simdi Ubisoft ya da Steam veya EA gibi yillardir hemde cok uzun yillardir faliyet gösteren bu sirketlerin bu zamana kadar cracklere karsi aldigi yöntemler dudak ucuklatiyor. Ama ne var ki SKiDROW ya da RELOADED gibi takimlarin bu sirketlerin aldigin bütün önlemleri tipki cerez yermis gibi kiriyorlar. Madem bu takimlarda super zekalar ve oldukca yetenekli sahislar var. Neden bu takimlardan hic ios Jailbreak cikmiyor da jailbreaki sadece 3-5 kisi cikariyor? Hal böyle olunca da sanki Apple in yazilimi RELOADED SKiDROW hic kiramiyorlarmis gibi izlenim veriyor. Ama hayir ben kendim de yaklasik 3 sene program kirip keygen yazdigim icin biliyorum ki oyun sirketlerinin aldigi yöntemler eminim ki Apple'dan cok cok daha SIKI bir yöntem. Bana sorarsaniz Apple'ın iOS'u UBISOFT'un DRM'si yaninda cacik kalir. Ama yine de bu takimlardan hic bir zaman iOS ya da android atilimlari görmedik. Bu takimlarin amaci eğer san ve söhret ise eminim ki iPhone'u kirdiklari zaman FIFA'yı kirmaktan cok daha ilgi toplarlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bu kategoriye biraz göz attim. Ünlü birkaç release takimlari hakkinda biyografik bilgileri yayinlamissiniz. Hos güzel ve okudukca vay be dedirttiren yetenekleri var. Yalniz uzun süredir kafami karistiran bir sorum var ve bu soruya henüz net bir cevap bulabilmis degilim. Simdi Ubisoft ya da Steam veya EA gibi yillardir hem de cok uzun yillardir faaliyet gösteren bu sirketlerin bu zamana kadar cracklere karsi aldigi yöntemler dudak ucuklatiyor. Ama ne var ki SKiDROW ya da Reloaded gibi takimlarin bu sirketlerin aldigin bütün önlemleri tipki cerez yermis gibi kiriyorlar. Madem bu takimlarda super zekalar ve oldukca yetenekli sahislar var. Neden bu takimlardan hic iOS Jailbreak cikmiyor da Jailbreak'i sadece 3-5 kisi cikariyor? Hal böyle olunca da sanki Apple'in yazilimi Reloaded SKiDROW hic kiramiyorlarmis gibi izlenim veriyor. Ama hayir ben kendim de yaklasik 3 sene program kirip keygen yazdigim icin biliyorum ki oyun sirketlerinin aldigi yöntemler eminim ki Apple'dan cok cok daha SIKI bir yöntem. Bana sorarsaniz Apple'ın IOS'u Ubisoft'un DRM'si yaninda cacik kalir. Ama yine de bu takimlardan hiçbir zaman iOS ya da Android atilimlari görmedik. Bu takimlarin amaci eğer san ve söhret ise eminim ki IPhone'u kirdiklari zaman FIFA'yı kirmaktan cok daha ilgi toplarlar.

Adamlar PC üzerinde uzman iOS Android mimirisi farklı bu yüzden hiç bulaşmadıklarırı düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2012'deki konuya bakıyorum şuanda 3dm, skidrow ve büssürü bunun gibi gruplar ön saflarda tam gaz devam inşallah...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu site sayesinde birkaç oyunu oynadım. Bu siteyi kuranın ellerine sağlık. Korsan diye deyip geçmeyin, en azından oyunu oynayarak puanlıyor'uz. Satın alanlardan çok korsan kullanıcılar fazla bunun sayesinde oyunun nasıl olduğunu derecelendiriyor'uz. Yapımcıda oyunun eksiklerini her yeni sürümde yeniliyor. Saygılarımla...
 
Maşallah kaç yıllık konuyu hortlatdınız. Sonra bu konuyu gören bazı cahiller de fırsat bilip başka forumlarda yok Technopat böyle şöyle korsana destek veriyor diye atıp tutuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı