Laptop Bataryası Oyunda ne yapılmalı ?

Eren Çağrı

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2014
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler benim kullandığım Oyun Laptopu olarak kullanıyorum , sürekli şarja takılı kalıyor , batarya takılı kalmalı mı yoksa ömrü için çıkartmalı mıyım?
 
Bana biri demişti. Ona sormuştum "Şarj sürekli takılı kalıyor bir sorun olur mu? Batarya'nın ömrünü yer mi?" diye. Bana "Batarya'yı çıkarıp kullanınca en fazla batarya diğerinden 6 ay fazla gider" demişti. Uğraştığıma değmez.
 
Bir elektrik kesilmesinde HDD değişmesi riskini göze alabiliyorsan çıkart derim. Ben açıkçası bataryalı iken zaten çok fazla kullanmıyorum bilgisayarımı. Bence sürekli tak.
 
Merhaba,

Bataryanın ömrünü şarj - deşarj döngüsünden çok sıcaklık önemli derecede azaltır; sıcaklık iyonların kiimayasal yapılarının değişmesine yol açar ve böylece elektron tutma kapasitesi azalır. Dolayısıyla kontrol et, çok ısınıyorsa bataryan oyun sırasında ve uzun ömürlü olmasını istiyorsan çıkartabilirsin. Seçim senin.
 
Benim kullandığım çözümü öneririm: 145 TL'ye ( Digitech Pro 650Va Lcd Line İnteractive Siyah Ups - Vatan Bilgisayar ) bir UPS satın aldım ve bilgisayarımı bataryasız, UPS'e bağlı şekilde kullanıyorum. Herhangi bir kesintide 30dk-45dk tutabiliyor bilgisayarı. Daha ucuzu Tunçmatik LITE II de satın alabilirsin fakat DIGITECH PRO tavsiyemdir; çünkü herhangi bir kesintide, bilgisayar başında olmadığın, zaman otomatik olarak bilgisayarı kapatabiliyorsun yazılımı sayesinde.
(UPS: Uninterruptible Power Supply, KGK: Kesintisiz Güç kaynağı)
 
Batarya çıkarıp laptop kullanmak son derece risklidir. Böyle bir şey yapmayın kesinlikle. UPS bağlı ise belki ancak uğraşmaya değmez. Şahsen UPS takıp laptop kullanacaksam onun yerine masaüstü bilgisayar alırım.
 
Bu sayede, dizüstü bilgisayarımı sadece taşırken, başka bir yere götürürken bataryaya ihtiyaç duyacak duyuyorum. UPS kalitesi ölçüsünde ani kapanma riski vs. yok. Takribi 3 senelik bir kullanım ömrü veriyor üreticiler kesintisiz güç kaynağı aküsü için. Akü bittiğinde sadece aküyü orjinaliyle değiştirebiliyorsunuz. 3 senede 1 akü değiştirerek bile dizüstü bilgisayarı bataryanızı daha uzun süre kullanabilirsiniz. Haftada 1, onbeş günde 1, 1 kere doldur-boşalt yapmanız ve haricinde, bataryayı serin ve kuru bir yerde saklamanız halinde, dizüstü bilgisayarınızı başka bir geçici mekanda bataryası uzun süre sizi idare edebilecek şekilde kullanabilirsiniz. Ben bu çözümü benim gibi oyun dizüstü bilgisayar sahiplerine öneriyorum. Çünkü bu tür bilgisayarlara, ağır ve uzun süre yük altında kullanıldığı için batarya dayanmıyor. 1 yıla kalmaz batarya ömrü ancak 20-30 dk kadar bilgisayarı götürebilecek hale geliyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı