Dell laptop ve garanti süreci

  • Konuyu başlatan Ahmet Doğan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1B
A

Ahmet Doğan

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba. Sizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum. Bu sayade bilgisayar alırken daha dikkatli olmanızı umuyorum.
Yaklaşık 6 ay önce Dell inspiron 5521 aldım. 1 ay sonra, aşırı ısınma ve HDD problemi ortaya çıktı. Sonra cihazı koç sisteme gönderdim. 1 ay sora cihaz elime geldi. Bir hafta kullandım. HDD'yi bir kontrol edeyim dedim. Bir baktım HDD'de gene arıza var!
Koç sisteme bir daha yolladım. Gene 1 ay bekledim. Cihaz gecen hafta geldi. Tekrar kontrol ettiğimde gene HDD'nin bozuk olduğunu gördüm. Cihazı tekrar yolladım. 1 ay bekleceğim muhtemelen. Tabii ortalama 3 ay bilgisayarsız kalıyorum bu da ayrı bir mesele. 4.sefere para iadesi isteyeceğim. Siz siz olun Dell den uzak durun. Eğer bir sorun olur ise başınız çok ağrır. Paranızla rezil olursunuz.
 
Dell'li kaliteli bilirdim ama bu başından geçen olayı bizimle payladığından dolayı, Dell'de HP, Casper gibi markaların arasına katıldı benim için.
 
Sorun Türkiye'deki servisleri yöneten Koç Sistem'de. Garantiye gidecek bir durum olursa bir bardak su içersiniz üstüne.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı