Yalama olan vida nasıl çıkar?

Katılım
25 Temmuz 2014
Mesajlar
83
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
uploadfromtaptalk1408740851768.jpg

Tamamen yalama olmuş. Bir türlü çıkaramadım. Çokta zarar vermek istemiyorum.
 
Genelde bu tür durumlarda o vidayı hangi tip tornavida açıyorsa, onun bir boy büyüğü ile açmaya çalışırım, genellikle açılır.
 
İşaretli vidayı diyorsanız çıkacağını hiç sanmıyorum. Vidanın yalama olması vidayı döndürdüğünüzde gelmemesidir. Burada vidanın ağzı orijinal şekli dışında. Yani bu olaya yalama denmez. Çıkarılacağının mümkün olacağını sanmıyorum.

uploadfromtaptalk1408740851768.jpg
 
@MF ' ın dediğine katılıyorum. Ama onun dışında eğer vidanın altında bir vida için yuva var ise ( masaüstü bilgisayarların kasalarında anakart yuvaları için vardır bunlar) yuvayı pense yardımıyla alttan tutup üstünden de düz bir tornavida ile baskı yaparak alınabilir.
 
pr_01_4473_max.jpg


Bununla tutulabilirse çıkarılabilir.
Eğer yoksa veya tutulamıyorsa elinde yedek vida olması veya alman lazım. Vida çürütme yöntemi ile matkapla vida basını incelene kadar deleceksin. Yada 2/2.5mm'lik matkap ucu ile ortasını delip (sonuna kadar değil), vida başını karga burun ile düz halde getirip çevirip çıkartabilirsin.
 
Tornavidanın ucuna biraz yapıştırıcı sür ve tamamen yapışana kadar bekle. Daha sonra tornavidayla normal bir vida çıkarıyormuş gibi çevir ve vidayı çıkar. Aynı sorun benim bilgisayarımda da olmuştu bu şekilde hallettim. Tornavidanın yerine aynı işlevi görebilecek farklı bir aletle de uygulayabilirsin dediklerimi.
 
Tornavidanın ucuna biraz yapıştırıcı sür ve tamamen yapışana kadar bekle. Daha sonra tornavidayla normal bir vida çıkarıyormuş gibi çevir ve vidayı çıkar.
Peki tamamen tornavida ve vida birbirine yapışırsa ne olacak benimde aynı sorunum var hemde işlemcide :(:(:(:(
1.jpg
 
Tornavidayı vidanın üzerinde tutarken kenarlarına lehim makinesiyle biraz lehim koyup o şekilde cıkartılabilir. Hem lehim tornavidaya yapışmaz hemde daha sonra takarken de sorun olmaz.
 
Peki tamamen tornavida ve vida birbirine yapışırsa ne olacak
Onu çıkarması daha kolay çünkü vidayı bir şekilde çıkardıktan sonra parçalara zarar vermeden çıkarma veya aynı vidanın yenisini bulma şansın var. Tabi çıkarmak için iyi bir ustaya gidersen daha iyi olur.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı