iPhone 6 Özellikleri

FeyzullahDuman

Hectopat
Katılım
6 Temmuz 2014
Mesajlar
99
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Karşınızda iPhone 6 !

9 Eylül 2014’de pazara çıkışına çok az kala iPhone 6 ile ilgili bir çok bilgi ve tahmin konuşulmakta. Apple’ın daha önceki iPhone yeni ürün tanıtımlarında olduğu gibi aslında temel olarak doğru kabul edilebilecek hiçbir kesin bilgi yok.

Daha önce iPhone 5 ve iPhone 5S tanıtımlarında, önceki ürünlere çok az ilave olduğu için tüketiciler ve Pazar analistleri tarafından Apple oldukça yoğun eleştirilmişti. Bu nedenle Apple iPhone 6 ile ürüne ve dolayısıyla hayatımıza bir çok yenilik getirmek istiyor. Özellikle daha önce tanıtımı yapılan iOS 8 işletim sistemine bakarak, iPhone 6 cihazının daha büyük ekran boyutu, sağlığınız hakkında bilgi toplayabilen kamera ve diğer özellikler ve daha büyük saklama alanı gibi yenilikleri düşünebilir.

Kesin olan bir şey var ki, Samsung Galaxy S5, SonyXPeria Z2 ve HTC One M8 modellerinin büyük ekranları ile başarılı satışları, Apple’ı da mutlaka daha büyük bir ekran kullanma yoluna sürecek.

Özetle, iPhone 6 tamamıyla yenilenmiş tasarımı ile özellik ve işlevsellik olarak çok büyük değişiklikler getirecek yeni bir telefon.

iPhone 6 Tanıtım Tarihi
Apple en son birkaç iPhone modelini hep Eylül ayında tanıttı. Bu sefer de iPhone 6, Eylül ayının ilk Salısı 9 Eylül 2014 tarihinde tanıtılacak. Büyük ihtimalle iPhone 6 tanıtımı sonrasında yine aynı gün yeni iPad Air de tanıtılacak. Almanya Apple, Almanya’daki Apple mağazalarında çalışanların Eylül ayında tüm izinlerini iptal etmiş olması bu süreçte yeni bir cihazın tanıtılacağının bir habercisi. Tanıtım günü siz de ürünü ilk görenlerden olmak istiyorsanız, akşam (ABD’de sabah) Apple sitesinden canlı lansman toplantısını izleyebilrsiniz.

iPhone 6 Büyüklük Ne Olacak
Çoğu kişinin tahmini bu seferki ürün tanıtımında birden çok iPhone göreceğimiz. iPhone 5 büyüklüğünde 4.7-inç iPhone 6, ve 5.3-inç veya daha üstü iPhone 6L en çok üzerinde anlaşılan boyutlar. Rakiplerinin büyük ekranlarla çok başarılı olması Apple’ı daha büyük ekranlı tasarımlara yöneltti. Daha büyük ekranlı ürünün ismi iPhone 6L olabileceği gibi iPhone Air da olabilir.

iPhone 6 Etrafındaki Ürünler
Özellikle iOS 8 tanıtımında iPhone 6 ile bilrlikte çalışacak ve işlevselliği arttırıcı ürünlerden bahsedildi. Eğer iPhone 6, iPad Air ürünlerinin yanında tansiyonunuzu veya ateşinizi ölçecek sağlık eklentileri gibi farklı cihazlar tanıtılırsa hiç şaşırmayın. Yine Apple’ın piyasaya sürmesi beklenilen iWatch akıllı saati de bu lansmanda tanıtılması beklenen ürünlerden.

Apple her iki boyuttaki iPhone 6 üretimini de başlatmış durumda. Bu sefer iPhone 6 ürününe eski yıllara göre çok daha hızlı erişebileceğiz.

iPhone 6 ve iPhone 6L Fiyatı
Konu iPhone 6 fiyatı olduğunda emin olabileceğimiz bir konu var ki ucuz olmayacak. Apple her zaman ürünleri tanıttığı fiyattan uzunca bir süre aynı şekilde piyasaya sürmekte, bu trendin iPhone 6 ile de sürmesi bekleniyor.

Hatta iPhone 6 ile birlikte Apple’ın fiyatı bir miktar daha yukarı taşıyabileceği fikrine sahip olanlar da mevcut. Özellikle daha büyük ekran, büyük olasılıkla kullanılması beklenen sentetik safir ön kaplama ev daha büyük bellek ile fiyatın yükselmesine sebep olabilecek etkenler.

iPhone 6 Tasarımı
Yeni iPhone 6 modeli tasarımında ilk olarak kullanılan malzemelerde büyük değişiklikler mevcut. Ekranı Gorilla Glass cam yerine sentetik safir olması oldukça büyük olasılık. Bunun yanında son zamanlarda başarılı olan telefonlarda çok popüler olduğu gibi iPhone 6 modelinde de yoğun metal ve metal alaşımları kullanılacak.

Apple’ın ve Apple’da çalışanların son zamanlarda aldığı metal alaşımları ve metal alaşımı 3D baskılama patentlerindeki yoğunluğa bakılırsa iPhone 6 kesinlikle metale bürünmüş olarak gelecek.

Yine iPhone 6 metal kasasının daha özce basına sızan fotoğrafları dikkate alındığında iPhone 6 modelinin oldukça ince olacağı açık.

Zaten Apple 7.6 mm olan iPhone 5 kalınlığını yeni modelde incelteceğini duyurmuştu.



Yeni iPhone 6 modeli tasarımında ilk olarak kullanılan malzemelerde büyük değişiklikler mevcut. Ekranı Gorilla Glass cam yerine sentetik safir olması oldukça büyük olasılık.

iPhone 6 arka kapağın sızan bir görüntüsünde Apple logosunun arkasının kesik olduğu görülmekte. Bu Apple logosunun arkadan ışıklandırılacağını ve dışarıdan bakıldığında logonun bir ışı haresi içinde görüleceği sonucuna vardırıyor.



Yine iPhone 6 arka kapağının sızan bir resminde ise bu bölüme NFC (Near Field Communication) (Yakın Alan Haberleşme) cihazını andıran bir parça eklendiği görülüyor. Zaten iOS 8 tanıtımında Apple iPhone 6 ile birlikte iOS 8 işletim sisteminin bir çok yeni özelliğini kullanacağını belirtmişti.



Bu resimlerden yapılan ölçümler, 4.7-inç iPhone 6 nın 66mm genişlikte ve 7 mm kalınlıkta olacağını gösteriyor. Şu an ki iPhone 5S 58.6 mm genişlikte ve 7.6mm incelikte.

Daha büyük model 5.5-inç ekrana sahip olacak ve 77mm genişlikte ve süper ince 6.7mm incelikte olacak. Samsung Galaxy Note 3 ile karşılaştırmak gerekirse, 79.2 genişlik ve 8.3 mm inceliğe sahip olduğu düşünülürse yeni iPhone 6 da da kullanıcıların özellikle ekran açısından çok rahat edecekleri açık.

Bu 6.7mm çok ince boyutu yüzünden yeni 5.5 inç lik cihaz iPhone Air olarak isimlendirilecek.

Üretici firma Foxconn çalışanlarından sızan ve iOS 8 yüklü iPhone 6 resminde de oldukça ince bir tasarım görülmekte.



Yeni iPhone 6 nın görünümü mevcut 5S ile karşılaştırıldığında alttaki resimdeki gibi farklılıkların ortaya çıkması bekleniyor. Halen tel el ile tutulma gerekliliği kuralına uymakta.



Boyutun büyümesinin yanında güç düğmesi cihazın yan tarafına taşınmış durumda. Doğal olarak ekran büyüyeceği için tek el tutarken üst taraftaki güç düğmesine erişim zor olacağı için yan tarafa alınmış. Arka kameraya ise bir çok yazılımsal özellikle çok daha iyi ve kaliteli fotoğraflar çekebilme imkanı eklendi. Renk derinliği sağlayan iki tonlu flaşı, kamera ile uyumlu olması açısından yuvarlatılmış.



Yine sızma kaynaklara göre iPhone 5S de de kullanılan Gold, Silver ve Grey renkleri yeni iPhone 6 da da olacak ve arka görünümler aşağıdaki gibi yuvarlak flaşlı, güç düğmesi yanda olacak.



Tayvan’lı aktör Jimmy Lin, koyduğu bir resimde bir iPhone 5S ve iPhone 6 göstermekte. Bu resim bilinen en iyi ürün resmi. Daha öncesinde iPhone 5C lansmanından önce aynı kişi ürünü yine 5C modelini resimlemişti.



Mr. Lin in bağlantıları nasıldır bilinmez ama bir önceki seferde iddiası gerçek çıktığı için şimdi çok ciddiye alınmakta. Bunun yanında yine Mr. Lin 5.5-inç lik iPhone 6 ürünün de kendisinde bir çalışma kopyası – mockup bulunmakta.



Yine bir başka yayımlanan resimde de iPhone 6 diğer ürünlerle karşılaştırılması görülmekte.



Tüm yeni ürünler gibi iPhone 6 da Touch ID dokunmatik güvenlik sistemine sahip olacak.



Tüm yeni ürünler gibi iPhone 6 da Touch ID dokunmatik güvenlik sistemine sahip olacak.

Daha geniş ekran ve kasa, aynı şekilde arka tarafta daha büyük bir pil yerleştirmeye imkan sağlamakta. Bu sayede iPhone cihazlarındaki kısa pil ömrü sıkıntısı son bulabilir.

iPhone 6 Ekranı
Emin olduğumuz bir konu var ki iPHone 6 büyük ekranla gelecek. Yukarıda belirttiğimiz gibi farklı ekran boyutları da oldukça büyük olasılık. Apple firma açıklamalarında “Tüketiciler bizim sahip olmadığımız büyük ekranlar istiyor” konusunu belirtti. iPhone 6 ile birlikte Retina + IGZO ekran kullanılması bekleniyor. Bu ekran tam gerçek 1080p Full HD görüntü verecek.

Bilindiği gibi iPhone 5S Full HD değil. Aslında tüketiciler yeni iPhone’dan LG G3 deki Quad HD çözünürlüğü beklese de 5S deki 720p altı çzöünürlükten o derece yükseğe çıkması şu an muhtemel değil.

Sızan haberlere göre Apple, yeni iPhone 6 için 1704×960 çözünürlük sunan yeni bir pixel-tripling pixel-üçlemesi teknolojisi üzerinde çalışmakta. Bu tam olarak Full HD değil ancak, iPhone 5S’in 16×9 formatını destekleyecek. Böylece milyonlar uygulama her hangi bir değişim olmadan yeni ekrana uyum sağlayabilecek. Bu oran 4.7 inç lik iPhone da 416 pixel yoğunluğu sağlarken, 5.5 inç büyük iPhone 6 da 355 ppi pikex yoğunluğu olacak.iPhone 5S deki 326 ppi düşünüldüğünde yeni iPhone 6 da görüntüler çok daha keskin ve kaliteli olacak.

Fazla doğrulanmayan ancak Hong Kong Apple çalışanları tarafından sızdırılan bir bilgiye göre ise yeni iPHone 6, 2560×1600 lük olağanüstü Quad HD çözünürlüğü destekleyecek. Eğer bu gerçekleşirse Apple bir kez daha en iyi ekran kalitesini sunmuş olacak.



iPhone 6 Touch ID güvenlik sensörü iPhone 5S inkine oldukça benzemekte.

iPhone 8 Hayatınızı Kurtarabilir : iPhone 6 ve Sağlık
Apple geçen baharda San Francisco’da yaptığı WWDC 2014 toplantısındaki tanıtımla iOS 8 üzerindeki perdeyi biraz araladı.

HealthBook adlı uygulamanın olması Apple’ın yeni iPhone 6 ile birlikte kullanıcının sağlığı ile ilgili bazı yeni işlevler sunacağını müjdeliyor.

Bu uygulama iPhone 6 ya entegre bazı bileşenlerle sağlığınızı yakından izleyebilecek. Özellikle yazılım geliştiricilerin HealthKit API yapısını kullanarak pazara süreceği uygulama ve yan cihazlarla iPHone 6 kullanımı farklı alanlarda oldukça zenginleşecek.

iPhone 6 Donanım Özellikleri
Yeni tanıtılacak işlemci A8, çok yüksek oranda güç tasarrufu yapabilmekte. Bu da doğrudan pil ömrünü uzatacak.WWDC tanıtımında da görüldüğü gibi iPhone 6 çok yüksek yoğunluklu rendering kapasitesine ve becerisine sahip. Bu sayede iPHone 6 da çok iyi ve gelişmiş oyunlar oynayabileceğiz. Bu da pil kullanımını oldukça arttıracak. Ancak A8 işlemcisi tamamıyla güç tasarrufu göz önünde tutularak tasarlanmış.

İlk önce dört-çekirdekli quad-core olması beklenirken, şimdilerde iki çekirdekli dual-core ile tanıtılması bekleniyor. iPhone 5S işlemcisi 1.3 GHz hızında iken, yeni işlemcinin en az 2 GHz hızında çalışması beklenmekte. Yine bir önceki işlemci 28nm teknolojisi ile üretilmiş iken yeni işlemcinin 20nm teknolojisi ile üretilmiş olması daha küçük olmasını sağlayacak.

Eğer Apple iPhone 6 içinde, Apple’ın büyük rakibi Samsung’tan herhangi bir parça veya teknoloji bekleyen var ise hayal kırıklığına uğrayacak çünkü Apple iPhone 6 da Samsung kaynaklı hiç bir bileşen olmayacağını açıkladı.

iPhone 6’nın iPhone 5S gibi 1 GB bellek büyüklüğü ile geleceği düşünülmekte. Aslında 64bit mimarisindeki yeni işlemci rahatlıkla 4GB belleği kullanabilir ve çok daha yüksek bir performans sunabilirdi.

Ayrıca büyük iPhone 6 için belki daha güçlü veya daha hızlı bir işlemci kullanılabilir.

Saklama belleği büyüklüğü olarak yine 16 GB, 32 GB ve 64 GB olacak ve bunun yanında belki ilk kez 128 GB bellekli bir model pazara sunulabilir.

Yeni iPhone 6’da pil ömrü de ciddi bir artışa uğrayacak. 4.7-inç modeli 1800mAh lik bir pil ile gelirken (iPhone 5S e göre %15 daha yüksek) 5.5-inçlik model ise 2500 mAh lik bir pil ile gelecek. Bu değer iPhone 5S e göre %60 lık daha uzun pil ömrü demek.

Şu ana kadar çıkmış en iyi iPhone Kamerası
Apple kamera lenslerini Sony’den almakta. Yeni iPhone 6 da daha küçük ancak 13 megapixel lik yeni kamera kullanılıması bekleniyor. iOS 8 tanıtımında Apple fotoğraf düzenleme ve işlemede çok yeni teknolojiler tanıttı. Belki de yüksel megapixel yerine daha kaliteli 8 megapixel kamera ve üstün yazılım desteği ile fotoğraf kalitesi arttırılabilir.

Apple’ın ışık hassasiyetini çok ciddi arttıran yeni malzeme üreticileri ile sözleşme imzaladığı biliniyor. Bu da 8 mega pixel çözünürlüğü arttırmayıp, çok daha yüksek kaliteli fotoğrafa odaklanabileceğini göstermekte.



Apple tedarikçisi Weino’nun verdiği bilgiye göre yeni kamera iPhone 6 da 1.75 um pixel kamera kullanılacak. iPhone 5S de ki 1.5 um pixel ile karşılaştırıldığında resim kalitesinin aynı çözünürlükte dahi yükseleceğini gösteriyor. Ayırıca Apple’ın son aylarda aldığı ses sarmalı motor aktüatörü patentinde gösterilen teknoloji de resim kalitesinin çok artacağını belirtiyor.




Alıntıdır: iPhone 6 Karşınızda iPhone 6 Özellikleri | Vatan Bilgisayar
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı