Seidon 120V Isınma Sorunu

Eness

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2014
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 1 hafta kadar önce Vatan'dan yeni bir bilgisayar topladım. Kurulumunu da Vatan'a yaptırdım. Yaptırmaz olaydım. Adamlar hard disk'in sata kablosunu anakarta bağlamamışlar. 2 tane 4GB'lık RAM'lerimi 3 ve 4'üncü slotlara takmışlar. Dual Channel yapamıyorlarmış bu sebepten. Evde kendim değiştirip 2 ve 4'e taktım. O değil de konuştuğum kişi mağaza müdürüydü kurulumu yapan kişiyi öve öve bitirememişti.
Neyse ben konuya döneyim. i7 4770K işlemci ile Seidon 120V Sıvı Soğutma boşta 30 derecede çalışıyor. Yükte ise 2 dakika içinde 80 dereceye, 5-10 dakika içindeyse 90-100 dereceye çıkıyor. Sıvı soğutmayı boru diye almadıysam problemli gibi gözüküyor.(Daha overclock bile yapmadım) Sizce bu normal mi yoksa süper Vatan Bilgisayar'ın sanatçılarının ortaya çıkarmış olduğu bir şaheser mi?
 
Sedion 120v o kadar iyi bir sıvı soğutucu değil. Ama 90-100 derecelere çıkması anormal. İşlemcinin üzerindeki pompanın üstündeki cooler master yazısı düz olmalı. Sıvı boruları sağda olmalı. Onları bir kontrol et. Ayrıca termal macun sürmemiş olabilirler. Onu da bir kontrol et.
 
Yazı yan duruyor farkeder mi? Termal macun sürülü, bana biraz fazla sürmüşler gibi geldi. En uygunu mümkün olduğu kadar az sıkıp tüm yüzeyi kaplaması diye biliyorum
 
Son düzenleme:
Düz gelicek şekilde yeniden monte ettim. Sıcaklıklar gördüğünüz gibi.(2. dakika)
.
Ekran Alıntısı.PNG


Normal sıcaklıklar ise böyle olmalı

4770K_STOCK.png
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı