Datron Laptop Mavi Ekran Sorunu

Cengiz Çelik

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2013
Mesajlar
812
Yer
KKTC-Guzelyurt
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ögrenci
Merhaba arkadaşlar. Annemin iş yerinde geçici bir süre olarak kullanması gereken eski bir laptop var elimde. Sorun şu ki bilgisayarı açıyorsunuz, zaten 5-6 açma eyleminin sonunda anca açılıyor ve 5-10 dakika sonra tekrar mavi ekran hatası veriyor. Minidump dosyalarını bile zar zor aldım öyle düşünün. Bilgisayar çok eski bir bilgisayar. Parçalar olsun dış kasası olsun bir hayli yıpranmış ve içindeki de Windows XP. Açıkçası 8.1 kurmaya teşebbüs ettim lakin babam bana Windows 8 kurduğunu ve mouse'un çalışmadığını söyledi. Yani Touchpad diyelim ona çalışmıyormuş. Açıkçası bende üşendim. Zaten eski bir bilgisayar uğraşmaya değmez diye düşünmüştüm. Lakin büyük ihtimal siz bana Windows 8.1 kurduracaksınız ama ben kaldıracağına bile şüpheliyim. Neyse laptopun markası Datron, modeli ise Aero CXN z500n imiş.

MiniDump Dosyaları: Dropbox - Mini082614-03.rar

@Recep Baltaş @Murat5038 @Akif @MF
Problemi çözebilmemiz dileği ile...
 
Datron uretimi birakli yillar oldu. Cihaz rahat bir 8 senelik var galiba. Tavsiyem emekliye ayirin. Harcadiginiz zamana degmez.

Parasal olarak zamaniniz o cihazin maliyetinden daha degerli.
 
Hocam bence annenizin dosyalarını kendi bilgisayarınıza alın ve o bilgisayarı antika olarak satın :) MSI GT70 Dominator filan alırsınız :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı