Gtx 700 serisi mi? Yoksa R9 serisi mi?

Kerem Bayer

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2014
Mesajlar
161
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gtx 700 serisi ile R9 serisi arasında bir fark ya da dezavantajlı bir durum var mı? Bir arkadaşım bana r9 serisinin çok ayrı bir teknoloji ile yapıldığı için sıkıntı çıkarttığını söyledi. Bu yüzden önermem o seriyi dedi. Sizce durum nedir?
 
R9 veya 700 değil de Nvidia mı yoksa AMD mi diye sorsaydın daha iyi olurdu. Ben Nvidia derim yazılımını çok beğeniyorum hızlı güncellemeleride unutmamak lazım.
 
Ya şöyle diyeyim;
Ben gtx760 almak istiyordum ama yaptığım tartışma konularında 3-5 arkadaş sürekli onu alma r9 280x turboduo al daha iyi olur hem gtx770 ile aynı değerde ve 200 tl daha ucuz gibi şeyler dediler. Daha sonra başka bir arkadaşımda r9 serisinin üretildiği teknoloji sıkıntılı ve AMD az güncelleme yaptığından çoğu oyunda uyumluluk sorunu vs. oluyor dedi. Normalde bende nvidia seven biriyim ama amd işlemci alacağım diye bana amd ekran kartı seç ikisi beraber mükemmel performans verir dediler. Bende ne yapacağımı bilemedim r9 280x turboduo alayım dedim. Sonra böyle oldu. Neyse olay bundan ibaret. Hala ne yapacağımı bilmiyorum ama sistemi almak için daha çok zamanım var o yüzden oturaklı bir düşünme yapacağımı zannediyorum.
 
Canın hangisini isterse onu al. İkisi de üst düzey kartlardır. R9 280X daha önde bir kart ama GTX760 ile de AMD işlemci çalışır. Ben de Nvidia severim. R9 280X daha üst düzey fakat bazı kullanıcıların şikayetleri vardı.
 
Arkadaşın doğru söylemiş fakat bi R9 290 almadıktan sonra Nvidia alınması taraftarıyım yani R9 280X ve GTX770 baş başa gider ama ben olsam GTX 770'i seçerdim.
 
AMD derim. Geleceği var AMD'nin Mantle ile. Güncellemeyi sorun etme. nVidia'nın zırt pırt güncelleme çıkarmasının nedeni SLI profilleridir. AMD denk kartlarda her zaman daha iyidir.
 
GTX 760 ile R9 280X aynı seviye kartlar değil, o yüzden R9 280X daha iyi. GTX 770 ile denktir R9 280X, o ikisi arasında keskin hatlarla karşılaştırma yapmak zordur; çünkü performansları yakındır birbirine, bazı markaların modelleri arasında belirgin fark vardır sadece. Bu yüzden genelde kişisel tercihe veya bütçeye bakarak seçim yapılır ikisi arasında.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı