Marvel çizgi romanları

Torio

Hectopat
Katılım
4 Nisan 2014
Mesajlar
92
Yer
Adana, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Lise Öğrencisi
Marvel'ın çizgi romanları hakkında geniş bilgisi olan var mı ? Marvel'ın kaç çizgi romanı var ? Tamamını nereden temin edebilirim ?
 
Valla pek bilgim yok ama tamamını temin edebileceğin yer yoktur heralde ki zaten benim bildiğim kadarıyla 10binlerce romanı var. Türkiye de tamamını temin edecek yer olmaz ama yurtdısında da bunun için iyi para gider. Zaten tamamı anca koleksiyoncu dediğimiz fanlarda falan vardır onlarda satacağını sanmıyorum. Pek yardımcı olamadım sana fakat d&r, gittigidiyor gibi sitelerde baya bi sayısı satılıyor.
 
Marvel çizgi romanları 1963 den beri ana evren olan earth-616 evreninde geçer yani okuduğun veya okuyacağın hersey birbirine bağlı paralel bir sekilde ilerler, hatta bazı ana olaylar "crossover" dediğimiz bir çok seriyi birbiriyle bağlanan olaylardir bunlar ana olaylardır ve genelde bütün marvel evrenini etkileyen olaylardir (iste bunları d&r gibi yerlerde türkce bulabilirsin)

Ana olayların kronolojik sırasını burdan bulabilirsin

AltEvren - Türkçe Çizgi Roman İncelemeleri / Analizleri - Marvel Çizgi Roman Okuma Listesi - Marvel Tarihi Kronoloji

Ama İngilizce sorun değil diyorsan marvel comics e aylık veya yıllık olarak abone olup istediğin çizgi romanını okuyabilirsin. Ben Torrent ile 2000 den beri olan her şeyi okuyorum güncele başlayınca yıllık abonelik alacağım.
 
Daha çok ilgilendiğim çizgi romanlar Avengers serisinin en başıdır 1980'lere kadar okumayı düşünmüyorum. Hulk, Iron Man, Captain America yani 2000'li yıllardan sonra oluşan yeni çizgi roman serilerini arıyorum.
 
Avengers serisi 60 lardan beri devam ediyordu fakat 2000 lerin basında "Avengers Disassembled" olayından sonra grup parçalara ayrıldı yani avengers diye tek bir grup yok artık

Avengers (ana avengers)
Mighty avengers (spiderman ve tayfası)
New avengers (illimunati beyin takımı)
Secret avengers (SHIELD)

Gibi dallara ayrıldı bunların hepsi birbirinden paralel seriler.

Incredible Hulk (1999 - 2008) | Comic Books | Comics | Marvel.com
Captain America (2004 - 2011) | Comic Books | Comics | Marvel.com
Invincible Iron Man (2008 - 2012) | Iron Man | Comic Books | Comics | Marvel.com

Marvel 2012 de Avengers vs X-Men olayından sonra yeni bir döneme girdi ve bir çok serilerini yeniden başlattılar (Hikaye devam ediyor sadece yeni yazarlar ve yeni çizim teknikleri geldi). Bu yüzde yukarıda yolladığım seriler 2011-2012 de bitiyor gözüküyor ama bu seriler 2012 den sonra 1. sayıdan itibaren yenilendi ve hala devam ediyor...
 
60'lara kadar ulaşabileceğimi sanmıyorum benim daha çok ilgimi çeken SHİLED. Marvel çizgi roman dünyası sandığımdan da büyükmüş ilginiz içi teşekkürler.
 
60 lara kadar okumanıza gerek yok 2004 "Avengers Disassembled" dan başlayıp 2012 "Avengers vs Xmen" e kadar sadece ana olayları okumanız bir veya iki ayınızı alır. 2012 de Marvel yeni bir döneme girdi demiştim (Marvel NOW!). Doğrudan 2012 den de başlayabilirsiniz gerektiği yerlerde zaten geçmişe dönük referanslar veriliyor.
 
Beyler bende Marvel çizgiromanlarını almak istiyorum. İyi ve güncel bir seriden başlamak istiyorum. Hangi seriyi önerirsiniz, nereden temin edebilirim ?
 
2012 de yenilenen ve hala devam eden seriler:
Avengers
New Avengers
Uncanny Avengers
Uncanny X-Men
All New X-Men

Dahası var fakat bunlarla başlamanı öneririm

2012 güzel bir başlangıç noktası kronolojik olarak okumak istersen bu linkte sıralamasını bulabilirsin. Kabarık liste seni korkutmasın sen sadece yukarıdaki serilerin nasıl bir sırayla gittiğini not al ve ona göre oku ve ya arada merak ettiğin karakterler olursa onlarıda araya katabilirsin tabi...

Marvel NOW! Reading Order

2000 den 2012 ye kadar marvel evreninde neler olmuş öğrenmek istersen bu linkte güzelece özetlemiş hali var "Marvel Tarihi 0,I,II ve III"

AltEvren - Türkçe Çizgi Roman İncelemeleri / Analizleri - Marvel Tarihi
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı