PC Donuyor, ses kesiliyor

J3LueLarck

Hectopat
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Beyler benim pc 1 aya yakındır durduk yere ekran donuyor kalıyor. Ses kesiliyor hersey donuyor bir anda... Ama gel gelelim kasaya gıcır gıcır fanlar üflüyor hersey calısıyor .. Sizce nedendir özellikle donanımdan mı kaynaklanıyor ? Sorusuna cevap almak istiyorum lütfen yardımcı olmanız mümkünmüdür ? Hdd tune vs. Herseyi deneyim hdd de sorun yok yeni ekran kartı taktım aynı problem 2 x4gb ram var teker teker denedim gine aynı işlemcide sorun yok onuda deişip denedim gine aynı tek deişemedim anakart... Acaba ondan kaynaklanıyor olabilirmi ? Lütfen yardımcı olun 3 kere format attım 1 ayda win7 ultimate 64bit win8 win8.1 pro kurdum suan 8.1pro ya devam ediyorum ama lütfen yardımcı olun cok zor durumdayım...
 
Not düşmek istedim 1 ay once vatan pc de işlemciye fan almıstım fan aparatı büyük oldugu icin anakarta uymuyordu. Gititm vatan pc ye takmaları icin. O da anakartın oval cıkıntı gibi şalter gibi şeylerini zorladı. Sonra olmadıgnı anlayınca yeni fanla değiştim. O fan normal anakartın aparatına tam oturdu anakartım asrock n68 c gs fx. Olaylar o günden 1 hafta sonra basladı once 3 günde 2 kere siyah ekran geldi sonralarda ise artıs yasandı. Suan günde 2-3 kere oluyor oyun oynarken degil sadece her sekilde facede dolanırken video izlerken fln he rsekilde oluyor. Güc kaynagını değiş diyen arkadasım neden oyle bişey dedin ? Evde 300w powerim var ama ekran kartını falan değiştim. O daha az power yiyor onda da aynı sorunu yasadım...(bu arada fanı taktıgım gün eve geldigimde sanırım bios sıfırlanmıştı. Tarih ayarları falan deişmişti hep eskiye gitmişti..)

Konu güncel lütüfen bilen arkadaslar acil yardım yazabilirmi ? @team4sed @MF

@BilgisayarKurdu sizin bu konuda diyebileceginiz bişey var mı ? Daha once forumlarda sizi çok görmüştüm sizinde bir fikrinizi almak isterim ?
 
Sıcaklıklar ne durumda ? BIOS ayarlarını tekrar sıfırla, güncelleme varsa güncelle. Belleklere test yap:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Veri depolama aygıtlarındaki sıkıntıdan ötürü donmalar olabilir. RAM bellek ve HDD'yi iyice kontrol edin.
Çoğu kişi test etmeye üşenip, test ettim sorun yok deyip geçip gidiyor. Sorunu bulmak için her parçayı teker teker kontrol etmek gerek.
Anakartın BIOS yazılımı da dahil olmak üzere tüm sürücülerinizi elbette güncel tutacaksınız.

Ben en kesin çözüm için bir bilgisayarcı veya servise götürüp farklı parçalar ile test ederdim. Özellikle RAM bellekler üzerinde dur, mümkünse farklı bir bellek tak ve dene, eski bellekler takılı olmasın, yalnızca yeni 1 adet bellek olsun.
 
Bios güncelleyin, zaten güncelse de tekrar yükleyin. Isı değerlerini paylaşırmısınız, mümkünse bilgisayarın takılma zamanına yaklaştığında test ederseniz daha iyi olur.
 
Sorun çözüldü... konu kilitlenebilir.
SORUN: anakart chipsetinin fazla ısınması. fan takıp denedim 1 haftadır sıkıntım kesildi...
 
Anakart chipset'inin sıcaklığı fan takacak duruma kadar gelmesi pek hayri alamet değil. Yakın zamanda sizi yarı yolda bırakabilir haberiniz olsun. (Tabii kendi soğutucusunun macunlarını kontrol ettiğiniz halde fana ihtiyaç duyuyorsa.)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı