Wifi Gücünü Arttırmak İçin Access Point Mi PowerLine Mı?

Lithium

Kilopat
Katılım
3 Mart 2013
Mesajlar
506
Makaleler
4
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Uydunet'in verdiği NetMaster CBW-383Z4 isimli modemi kullanıyorum. Modem salonda istikrarsız bir şekilde çekiyor. Bazen 1-2 dişe düşerken bazen 3-4 dişte takılıyor. Evin bir odasında ise hiç çekmiyor. Ben Wifi sinyal gücünü arttırmak için bir çözüm ararken bu iki kavrama rastladım. Şimdi ben alacağım üründe hiç kablo filan istemiyorum, yer de kaplamasın, prizde sorunsuzca bağlı kalsın yeter. Fazla watt çekip çok radyasyon yaymasın. Bu şekilde evin her tarafından tablet, telefon, laptop ile sorunsuzca filmimi, maçımı, videomu izleyebileyim istiyorum. Bu dediklerime PowerLine uyuyor sanırım ama ben bu Access Point'i çözemedim. Hangisi daha kullanışlı olur? Beni bilgili birileri bu konuda aydınlatırsa çok memnun olurum. Bir de ben powerline olarak bu linkteki ürünü düşünüyorum ne dersiniz?
NetMASTER Powerline Başlangıç Paketi

Aynı ürünün bir de toprak prizlisi mevcut ne fark yaratıyor bilmiyorum.
PWE-500PC Topraklı Prizli Powerline Kablosuz Paket

Powerline bana biraz pahalı geldi. Acaba daha uygun bir fiyata daha iyi bir ürün alabilir miyim? Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Bir de şunu buldum fiyatı uygun geldi işimi görür mü?
NetMASTER WTR-300 Wireless Repeater Bilgisayar Ağ / Modem NetMASTER - ePttAVM
 
Powerline kullanabilirsin çünkü kablo ile aktarıldığı için sinyal kalitesi fazla düşmüyor.Access Point kullanırsanız şayet kabloyla modeme bağlarsanız daha güçlü bir modem kullanmış gibi olursunuz tabi Access Point in sinyal gücü ile orantılıdır(Bu yol ile istemediğiniz kablo olucak yine ama wifi çekicek.).Kablosuz bağlarsanızda bilgisayara wifi adaptör takmış gibi olur yani arada betonarme veya benzeri yapılardan sinyal kalitesi düşer ama sinyal gücü artar.
 
Bende evimde ve Şirketimde senin gibi Uydunet kullanıcısıyım. Ve Uydunetin Net...... Marka Modemleri gerçekten Wifi olarak rezalet. Kaliteli bir AP alarak (Ben Unifi 300 mbps modelini kullandım) Modem arkasından Kablo ile çıkıp evde ve Ofisimde 300 mbps Wifi yayını elde ettim. Modem değiştirmeni tavsiye etmem sonuçta Uydu net farklı modemlere alerjisi olan bir yapıya sahip. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı