Çözüldü Google Chrome 64 Bit Sonrası Oluşan Sorunlar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gambit

Kilopat
Katılım
16 Haziran 2012
Mesajlar
81
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar. @Recep Baltaş'ın önerisi üzerine 32 bit Chrome'dan 64 bit beta sürümüne geçmek istedim. Fakat geçmez olaydım diyorum çünkü sorunlar oluşmaya başladı.

Öncelikle ilk oluşan sorun eklentilerin bozuk çalışması veya çalışmaması sorunu idi. Bende bunun üzerine "Denetim Masası" üzerinden "Program Kaldır" diyerekten Chrome 64 Bit sürümünü komple kaldırıp (sürüm 37 beta), 32 bit Chrome (sürüm 36) kurdum. Fakat düzelir umudu beklerken daha da kötü hale geldi. Oturum açtıktan sonra bu hata ile karşılaşıyorum.

2hyzdw6.jpg


İkinci oluşan sorun ise 32 bit Chrome'u her kapattıktan sonra açmak istediğimde baştan oturum açmamı istemesi oldu. Oturum açtıktan sonra ise yukarıdaki sorun ile karşılaşıyorum fakat yukarıdaki baloncuktan bir tane değil, 4-5 kadar arka arkaya çıkıyor ve hepsine haliyle "Tamam" demeden kapanmıyorlar.

Bu sorunları biraz araştırmayı denesem de çözüme ulaşamadığım için buraya konu açmaya karar verdim. Cevaplarsanız çok sevinirim.

Not: Google Chrome > Ayarlar > Gelişmiş Ayarlar > Tarayıcı Ayarlarını Sıfırlayın yaptım fakat bir şey değişmedi.

Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Nedense Java eklentileri de çalışmıyor. İntel otomatik sürücü bul dediğimizde, eklentiyi yükle ibaresi çıkıyor. Beta olduğundan sanırım, tam sürümde düzeltirler diye umuyorum.
 
O zaman Chrome ayarlarını sıfırla. Tekrar kaldır. "Tarama verileri de silinsin mi ?" seçeneğini de unutma.

Konuda zaten bahsettim, Chrome ayarlarını sıfırladım, IObit Uninstaller ile Chrome'u "Tarama verileri de silinsin mi ?" seçeneğini seçerek kaldırdım. Bilgisayara reset bile attım fakat fayda etmedi. Chrome 64 bit (sürüm 37) de sorun olmazken, Chrome 64 bit'i kurduktan sonra bu IDM eklentisinin çalışmadığını fark ettikten sonra önceki sürüm olan Chrome 32 bit'e geri dönmek istediğimde konuda bahsettiğim hatalar ile karşılaşıyorum. Hâlâ çözebilmiş değilim.

Saygılarımla.
 
Genelde programlar direk kaldırmanıza yada bir uninstaller ile kaldırmanıza rağmen artık bırakırlar ve ccleaner vs. ile bunların ancak kayıt girdileri silinir. Aynı programı tekrar kurduğunuzda bu kalıntı yolu üzerine oto kurulduğundan veriler sekronize edilir.
Gelelim çözüme çoğunlukla çözüm basittir C>ilgili programın boşta olsa klasörünü sil
mesela C>Program files > Google klasörünü kaldırma işlemi bittikten sonra sil pc yeniden başlat büyük oranda sorun düzelecektir.
 
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederek bu sinir bozucu sorunu nasıl çözdüğümü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Arkadaşlar denemediğim yöntem kalmadı diyebilirim. Google Chrome'u tamamen sildim, AppData klasörünün içinde olan Chrome klasörünü de Unlocker programı ile tamamen sildim. Bilgisayara reset attım. CCleaner ile artıkları sildim ve ayrıca IObit Uninstaller programını kullandım Chrome'u kaldırmak için. Bu denediklerimin hiçbiri işe yaramadı. Her Chrome'u kurduğumda bu linkte yazan hatayı vermeye devam etti. Bunun üzerine bugün bu linkteki çözümü uygulayarak olumlu sonuca ulaştım. Şimdi ise çözüme benim anlatımım ile geçeyim:

Konudaki yaşanan sorunu çözmek için Google Chrome'un profil klasörünün bulunduğu dizini değiştirmek gerekiyor. Bunun için de masaüstünde bulunan Google Chrome kısayoluna sağ tıklayıp Özellikler'e tıklıyoruz. Sonrasında açılan pencerede "Hedef" yazısının yanındaki dosya yolunun en sonuna bir boşluk bırakarak aşağıdaki kodu kopyalıyoruz.
Kod:
--user-data-dir="G:\Google\Chrome\User Data"
Bu kodu yazarak Google Chrome'un profil dizinini değiştirmiş olduk. Böylece Chrome, gerekli dosyalarını başka bir dizinde ilk defa oluşturduğu için bu her açılışta çıkan hatadan kurtulmuş oluyoruz. Sonuca ulaştığım için @Recep Baltaş'ı da bilgilendirmek isterim.

Saygılarımla.
 
Tekrardan iyi günler arkadaşlar.

Öncelikle belirtmek istiyorum ki, üst mesajımda bahsettiğim çözüm yöntemi geçici bir çözümdür. Yani siz Chrome'u eğer ki kısayol üzerinden değil de, "chrome.exe" uygulaması veya bir link üzerinden Chrome'u açmak istediğinizde hala konu başındaki bahsettiğim sorunlar yaşanacaktır. Bunun çözümü ise yeni çıkmış olan "37.0.2062.94 unknown-m (64-bit)" sürümü ve IDM uygulamasının 28 Ağustos'da çıkardığı 6.21.7 sürümünü kurunca yukarıda bahsettiğim sorunlar şimdilik çözülmüş oldu.

Çözüme ulaşmamda yardımı dokunan @Recep Baltaş'a da teşekkürlerimi iletmek isterim.

Saygılarımla.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı