Kodlama Başlangıç Seviyesi

010199

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2014
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam öncelikle, bu sene liseye yeni başlayacağım ve hazırlık sınıfı da okuyacağım. Yani daha önümde lise bitene kadar 5 yılım var. Bilgisayarda oyun oynuyorum, Photoshop kullanıyorum vesaire fakat biraz büyük adımlar atmak istiyorum. Android cihazdan, ios cihazdan ve de Windows'tan az çok anlıyorum. Kod işinden de biraz anlamak istiyorum açıkcası. Hangi alanda olursa olsun telefon, tablet, bilgisayar... Basit şekilde kodlarla hesap makinesi yapmayı ve benzeri ufak çaplı alıştırmalar yapmak istiyorum bana kaynak ve program önerir misiniz? Zekiyim ve istekliyim. Olanaklarım var fakat bu işin daha çok başındayım. Bazı arkadaşlar bilgisayar için C++, C#, HTML, JavaScript vb. Programlar önermiş. Sizce ben hangisinden başlamalıyım? Temelimi sağlam atmak istiyorum o yüzden ağır bir programla başlamayı anlamsız buluyorum. İnsanın önce bir çaylaklık dönemi olmalı ustalaşana kadar. Önerilerinizi bekliyorum. Her şeyi kavraya kavraya basitten zora gitmek istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz abiler?
 
C++, C#, HTML, JavaScript program değildir kodlama dilidir.(aslında html kodlama dili değil bir nevi yorumlama aracı)
Masaüstü Programcılığı mı Mobil uygulamalar mı
Web Programlama mı Web tasarım mı ?
Visual Basic ile masaüstü için hesap makinesi yapabilirsin(zaten googledan arıyorsun bir sadece ismini değiştiriyorsun ahmet mehmet in yaptığı hesap makinesi)
Bir android uygulama yapmak için Eclipse programı ile yazılıyor sanırım.
Html php javascript bunları kodlarken notepad++ en iyisi.
Kaynak olarak wikipedia. Hangisini istiyorsun ha "ben web sitesi kodlarım tasarlamayı bilmem" demen yanlış olur web sitesi kodluyorsan illaki demeyelim de işinde iyi olman için de tasarımı bilmelisin.
Ayrıca çok bilinen bir yanlış var. Javascript ile JAVA'yı aynı sanıyorlar. İkisi farkı farklı şeylerdir.
Kod yazmak
<html>
<head>
<title>masterboy başlığı</title>

</head>
<body>
buraya bişey yazarak
</body>
<body background="html sayfasına da arka plan ekleyerek">
</html>
kod yazdım kod yazdım bende bir kodcuyum vs. denmez.
Android cihazdan iOS'dan anlamak Windows'dan anlamak farklı şeyler html php css javascript asp.net c c++ c# bunları yazmak farklı.
Öncelikle masaüstü mü mobil mi web mi ?
Araştırma yeteneğinizi biraz güçlendirin, sonraki mesaja php nedir derseniz ayıp olur.
Masaüstü Mobil Web vs. kodlama stillerini vs araştırın bir göz gezdirin. Sonra soracağınız soruları tekrar bir kere daha araştırın. Google bir derya, her şeyinize çözüm bulacaktır.
Bulamazsa biraz daha araştırın çıkmıyorsa bura gelebilirsiniz, seve seve sorularınızı bilgi seviyem yeteceği kadar size cevap vereceğim.
Biraz da İngilizce'niz iyiyse ingilizce sitelerden bile araştırma yapabilirisiniz.
 
Benim Kişisel Görüşlerim;

Eğer bilgisayar programı yapacaksanız ve kolay kavranabilir ,esnek bir dil istiyorsanız C dili veya C++(Nesne Tabanlı) tercih etmelisiniz.
Yok eğer akıllı telefon programlayacak iseniz JAVA dilini kullanmalısınız çünkü çoğu akıllı telefon sizin de bildiğiniz gibi android işletim sistemine sahiptir.
Fakat Web tasarım ile uğraşacak iseniz HTML veya PHP tercihlerinden biri yeterli olabilir.
Benim deneyimlerimden yola çıkarak söylemek istersem bu işler kod öğrendikçe sıkıcılaşır ve tekdüze hale gelebilir. Daha doğrusu yapabilecekleriniz beklentilerinizi karşılamayabilir.
Bunun sebebi algoritma kurmakta sıkıntı çekildiğindendir. Tabi ki de hedefleriniz büyük değilse bu sorunlarla karşılaşmayabilirsiniz.
Eğer gerçek bir programcı olmak istiyorsanız İngilizce ,algoritma ,donanım konularında kendinizi geliştirmelisiniz.
Yardımcı olacak kaynaklardan ise sizin malesef Türkçe kaynak bulmanız oldukça zordur. Fakat giriş seviyesi için Türkçe kaynaklar oldukça yeterlidir.
 
Programlama dilleri terminolojisini 2 ayrı kavramda inceleriz. Yordamsal ve Nesneye dayalı programlama olmak üzere. Yordamsal programlama dillerine örnek verecek olursak. C programlama dili en bilineni ve en çok kullanılandır. Yordamsal programlamanın özellikleri ise, kullanacağın fonksiyonlar ve komutlar bir yerde tutulur ve sen komutları programın düzenine göre baştan aşağı yazarsın. Nesneye dayalı programlama dilleri ise java ve C#. Bu dillerin özelliği ise herşey için bir sınıf yaratırsın. O sınıfların davranışlarını belirlersin ve programın çalışırtırman için o programların nesnelerini belirlersin. Ancak c++ göz önüne alırsak, nesneye dayalo programlama özelliği hemde yordamsal programlama özelliği taşımaktadır. Yani benim sana tavsiyem, C öğren (Değişkenler,mantıksal operatörler, diziler, iterative fonksiyonlar, recursive fonksiyonlar, pointer,memory allacotion,structlar,fileio), Arkasından C++ (Class,inharitance,polimorfizm,operator overloading,run time information,vectors,templates,exception handling,bits/character, namespace) ögrenirsin. Bu konuma geldiğinde istediğin herşey yapıyor olacaksın. Birde kendine %100 nesneye dayalı programalma dili seçersin oda Java yada C# olur. Bunuda öğrenmek 10 günden fazla sürmez. Çünkü herşeyi biliyor olacaksın. En basitten bir öğrenek vereyim. Direk c# ile başlasan ve veri tabanına bağlanmak istesen mysqlconection baglantı = new mysqlconnection (serverbilgileri); şeklinde ezerbelicektin ve daha bir çok kavramı daha sonuç olarak bir yerden sonra tıkanıp sıkılacaktın. C++ bilgisi olan biride şöyle yorumlayacaktı. Ben veri tabanına bağlanmak için bir obje ve o classın parametreleri constructorunu kullanmalıyım düşüncesini taşıyacaktı .Kısaca c programlama dilini ne kadar kasarsan o kadar daha iyi temelin olur. C++ programlama dilini ne kadar çok bilirsen o kadar güzel bir yazılımcı olursun.
 
Bir veri türü, ama şu seviyede anlatsam da anlamsız kalacaktır. Zamanla öğreneceksin, sen bana güven ve C ile başla ki, İzmir ekonomi üniversitesinde bile aynı yönelgeyi kullanıyoruz. C->C++->java şeklinde.
 
Benim de niyetim var aslında hatta Visual Studio indirdim. Visual Basic ile 7-8 tane basit program yaptım. Kodları çok azar azar biliyorum basit şeyleri, genel şeyleri. Lakin Visual Basic ile ne kadar geliştirebilirim ki hem ben oyunlara mod yapmak istiyorum. Visual Basic ile bu mümkün mü ?
 
gelecek vaadeden dillere bak.Pyhton ruby bu ikisi geleceğin dilleri.Bunlarla ilgilenmeni öneririm.Python c kadar zor değildir ruby de öyle.Basitten temele html
python veya ruby java veya c# ve c++ şeklinde gidebilirsin.Eğer web le ilgili olcaksan html css javascript php
masaustu c#
mobil java
oyun c++
yapay zeka haskell lisp verilog
mikroislemci pic basic c arduino assembly
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı